ANNONCE

Søvndal: FN kan stoppe syrisk blodbad

29. januar 2012 22:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndal: FN kan stoppe syrisk blodbad
Billede mangler

FN’s Sikkerhedsråd må skrue bissen på og lægge hårdt pres på Syriens præsident Bashar Al-Assad.
Det siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) her dagen efter Den Arabiske Liga besluttede sig for at trække deres valgobservatører tilbage.
“Den Arabiske Ligas fredsplan var en chance for Syrien for at komme tilbage på fornuftens spor. Den chance har Assad ikke taget imod. Det er på høje tid, at det internationale samfund nu står sammen om at sige stop. Jeg håber, at FN’s Sikkerhedsråd vil påtage sig sit ansvar og allerede i næste uge tage skridt til at øge presset på Syrien,” siger udenrigsministeren i en pressemeddelelse.
På tirsdag samles FN’s Sikkerhedsråd, og Villy Søvndal håber, at landene kan blive enige om at støtte til Den Arabiske Ligas fredsplan.
Det er ikke første gang, det har været drøftet i FN’s Sikkerhedsråd, men Rusland og Kina afvist våbenemargo eller andre sanktioner mod Syrien af hensyn til landenes handelsforbindelser.
Denne gang kan det dog blive anderledes, mener syrien-ekspert og lektor på Aalborg Universitets Institut for Kulturelle og Globale Studier, Søren Schmidt.
“Det, man håber på, når det er Den Arabiske Liga, der henviser sagen til FN’s Sikkerhedsråd, det er, at nu skal Rusland og Kina gøre op med sig selv, om deres interesser i at støtte Assad opvejer deres interesse i de andre lande,” siger han.
Udenrigsminister Villy Søvndal mener, det er på høje tid, at der bliver grebet ind mod det syriske blodbad.
Lokale kilder melder, ifølge Udenrigsministeriet, om over 100 dræbte alene i denne weekend.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu