Søvndal fordømmer drab i Tunesien

6. februar 2013 16:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Søvndal fordømmer drab i Tunesien
Billede mangler

TUNESIEN: Mens tåregasgranaterne flyver, og politiet skyder skræmmeskud mod demonstranter i tunesiske byer, opfordrer udenrigsminister

 

Villy Søvndal (SF) til, at spændingerne i det tunesiske samfund løses ad fredelig vej.

Onsdag blev oppositionspolitikeren Chokri Belaid skudt og dræbt foran sit hjem i den tunesiske hovedstad Tunis, hvilket omgående udløste store og voldsomme demonstrationer i Tunis og i byen Sidi Bouzid, hvor »Det arabiske forår« startede i 2010.

– Jeg fordømmer på det kraftigste drabet i Tunis på oppositionspolitikeren og lederen af partiet De Demokratiske Patrioter, Chokri Belaid. Jeg sender mine dybeste kondolencer til Chokri Belaids familie og alle tunesere, der ønsker og kæmper for et demokratisk Tunesien. Drabet på Chokri Belaid må ikke afspore den demokratiske transitionsproces i Tunesien, lyder det fra den danske udenrigsminister i en pressemeddelelse.

– Jeg har samtidig fuld forståelse for mange tuneseres fortvivlelse over drabet og behov for at gå på gaden for at give udtryk for den, men jeg vil samtidig opfordre til, at disse demonstrationer forbliver fredelige. Tunesien har brug for stabilitet for at kunne komme videre med de helt nødvendige politiske og økonomiske reformer, lyder det fra Villy Søvndal, der understreger, at Danmark via Det Arabiske Initiativ støtter den demokratiske transitionsproces i Tunesien, gennem styrkelse af de lokale demokratiske institutioner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu