ANNONCE

Søvndal fordømmer iransk ambassade-angreb

29. november 2011 17:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndal fordømmer iransk ambassade-angreb
Billede mangler

Det voldsomme angreb på den britiske ambassade i Irans hovedstad Teheran, vækker vrede hos udenrigsminister Villy Søvndal (SF).
Studerende smadrede tidligere på eftermiddagen dele af den britiske ambassade i vrede over britiske sanktioner over for Iran.
“På regeringens vegne fordømmer jeg på det skarpeste, at demonstranter i disse timer har stormet den britiske ambassade i Teheran. Disse angreb er helt uhørt og i strid med internationale konventioner,” siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.
Han understreger, at regeringen over for iranske diplomater i Danmark har udtrykt bestyrtelse over angrebet.
“Fra dansk side har vi i dag overfor den iranske ambassade i København på det skarpeste protesteret over de iranske handlinger,” lyder det fra udenrigsministeren.
Iran har i vrede over de britiske sanktioner grebet til et hårdt diplomatisk træk, der skuffer den danske regering.
“Jeg beklager ligeledes Irans beslutning om at udvise den britiske ambassadør. På et tidspunkt hvor behovet for dialog om det iranske atomprogram er større end nogensinde sender den iranske beslutning det helt forkerte signal. Det bekræfter os desværre i behovet for markant at øge sanktionspresset på Iran. Det vil jeg drøfte med mine kolleger på torsdag i Bruxelles,” siger Villy Søvndal.
Der er angiveligt seks britiske diplomater, der er taget som gidsler af den angribende horde i Teheran.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu