Søvndal: Fuldt blus på Syrien-observatører

10. maj 2012 18:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndal: Fuldt blus på Syrien-observatører
Billede mangler

FN’s observatørmission i Syrien skal op på fuld styrke, så den bliver så effektiv som muligt og kan være med til at dæmme op for voldsbølgen i landet.
Det siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) efter torsdagens dobbelte bombeanslag i den syriske hovedstad, Damaskus, hvor omkring 40 mennesker er dræbt.
Angrebet understreger vigtigheden af FN-udsending Kofi Annans indsats i landet, mener ministeren.
– Disse terroranslag efterlader hver gang meningsløs død og ødelæggelse, siger Søvndal og tilføjer, at den danske regering bakker fuldt op om Annans plan, lige som Danmark bidrager med finansiel støtte og tilbud om observatører til FN-missionen i Syrien.
– Det er helt afgørende, at volden stopper, og at der kommer gang i en politisk proces, som vil føre til en ny og bedre fremtid for Syrien og den syriske befolkning, siger Søvndal i en udtalelse.
Torsdag rejste 10 danske soldater, der skal fungere som observatører for FN i Syrien, af sted på deres mission, oplyser forsvaret.
FN’s Sikkerhedsråd har besluttet at sende 300 internationale militære observatører til Syrien i løbet af de kommende uger.
Det er ventet, at 100 observatører vil være på plads i Syrien ved udgangen af denne uge.
Udviklingen i Syrien er ligeledes på dagsordenen på et møde i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn torsdag.
Søvndal mødes senere torsdag med flere fraktioner af den syriske opposition i København i forbindelse med åbningen af en konference om krisen i Syrien i et regionalt perspektiv.
Det er arrangeret i samarbejde med det Danske Institut for Internationale Studier (DIIS).
– Det er vigtigt, at vi er løbende i dialog med den syriske opposition, der står over for en betydelig udfordring, siger udenrigsministeren og fortsætter:
– Med mine kontakter i dag til flere fraktioner af den syriske opposition får jeg lejlighed til at sende det klare budskab, at den syriske opposition må samle sig. Der er behov for en bredt favnende opposition med klare budskaber om de værdier, som de ønsker at bygge et nyt Syrien på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu