ANNONCE

Søvndal til krigslystne danskere: Ro på

10. februar 2012 13:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndal til krigslystne danskere: Ro på
Billede mangler

Ro på.
Sådan lyder det fra udenrigsminister Villy Søvndal (SF) til knap fire ud af ti danskere, som ifølge en ny undersøgelse vil bombe Iran .
“Husk på at Mellemøsten og Nordafrika er i en ekstremt sårbar fase i øjeblikket. Et militært angreb på Iran kan sætte nogle bevægelser i gang i regionen, som vi slet ikke kan forudse, så lad os nu give de skærpede sanktioner en chance,” siger Villy Søvndal til Newspaq.
27 procent af danskerne ville også støtte en invasion med danske tropper. Udenrigsministeren gør det dog klart, at han selvfølgelig ikke ønsker atomvåben i hænderne på iranerne og deres naboer.
“Jeg anerkender fuldt ud at et atombevæbnet Iran er en trussel – nok ikke så meget en trussel fra Iran mod andre lande, men fordi andre lande i regionen hurtigt vil få blod på tanden og at en række mindre stabile regimer vil kunne få adgang til a-våben,” fortæller han.
Derfor mener ministeren, at Danmark skal kæmpe med – næsten – alle midler mod Irans fremtidige atomarsenal.
“Men jeg er meget glad for de skærpede sanktion vi i EU er blevet enige om, og jeg både tror og håber at de vil ramme regimet hårdt. Det spor vil jeg gerne forfølge – det tror jeg vi står os bedst ved, ” slutter Villy Søvndal.
De fleste danskere er dog enige med udenrigsministeren. Tre ud af fire går ind for hårde økonomiske sanktioner, hvilket bringer Danmark til tops i forhold til lande som Tyskland, Norge, Finland og Sverige.
I den mere kontroversielle end af undersøgelsen viser det sig, at 17 procent af danskerne vil give støtte til at likvidere videnskabsmænd, der arbejder med Irans atomprogram.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu