Søvndal: Vi fortsætter presset på Bahrain

30. april 2012 15:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndal: Vi fortsætter presset på Bahrain
Billede mangler

Skønt den danske regering glæder sig over, at retssagen mod den livstidsdømte danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja skal gå om ved en civil domstol i Bahrain, er der brug for en “hurtig humanitær løsning”.
Det fastslår udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i en kommentar.
– Det er som udgangspunkt positivt, at den bahrainske domstol har anerkendt, at sagen skal gå om i det civile retssystem. Vi vil imidlertid fastholde, at der er behov for en hurtig humanitær løsning, som både Danmark og det internationale samfund har krævet, siger Villy Søvndal.
– Vi håber, at man fra bahrainsk side med udgangspunkt i dagens afgørelse nu vil opfylde dette krav. Nu er det naturligvis helt afgørende, at den danske ambassadør får adgang til igen at besøge Abdulhadi al-Khawaja, siger udenrigsministeren.
Den sultestrejkende demokratiforkæmper – og de 20 andre dømte oppositionsfolk, som også får deres sager genoptaget – skal måske ikke regne med at blive løsladt, mens retssagerne står på.
Ifølge det statskontrollerede bahrainske nyhedsbureau BNA tillader appeldomstolen ikke, at tiltalte løslades, “hvis man var fængslet, da man blev præsenteret ved den første retssag”, lyder det.
Det bekræftes af forsvarsadvokaten Mohammed al-Jishi, som deltog i mandagens retsmøde ved appeldomstolen.
Udenrigsminister Villy Søvndal understreger, at sagen ikke er slut, så Danmark fortsætter sine diplomatiske bestræbelser.
– Vi vil fortsat være i løbende kontakt med Bahrains myndigheder og med den brede internationale kreds af lande og organisationer, som støtter os i denne sag, indtil der er fundet en fredelig løsning, siger Villy Søvndal.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu