Søvndal: Vi skal have øjne og ører i Syrien

16. marts 2012 12:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndal: Vi skal have øjne og ører i Syrien
Billede mangler

De danske diplomater skal forsat møde på arbejde om morgenen på ambassaden i Syrien.
Det mener udenrigsminister Villy Søvndal, selvom FN for nylig slog fast, at over 8.000 mennesker er dræbt i Syrien siden opstanden startede.
“Vi kan komme i en situation, hvor vi bliver nødt til at trække vores diplomater hjem. Vi overvejer i forhold til sikkerhedsrisikoen for vores ansatte på ambassaden. Den måler vi løbende på,” siger Villy Søvndal til Newspaq.
Han vil ikke tage stilling til, hvornår det måske kan komme på tale, at trække danskerne hjem. Søvndal mener dog stadig, at danskerne på ambassaden i Damaskus kan sende vigtige informationer hjem til regeringen.
“Hvis vi stadig kan lave et meningsfyldt arbejde dernede, og bruge øjne og ører, så har vi brug for at vide, hvad der foregår i Syrien,” forklarer udenrigsministeren.
Flere lande som Storbritannien, Frankrig og en række lande i Mellemøsten har allerede trukket deres diplomater hjem. Tidligere i morges kunne flere medier rapportere, at EU barslede med en plan om en fælles tilbagetrækning af diplomater. Men det er ikke korrekt, forsikrer Søvndal.
“Det er en and. Vi har fået det bekræftet her til morgen, at der ikke foreligger et sådan udspil fra Catherine Ashton (EU’s udenrigsminister, red.) om en fælles tilbagetrækning,” oplyser Villy Søvndal.
Udenrigsministeren tror, at præsident Bashar al-Assads dage er talte. Det er bare en spørgsmål om tid, har han tidligere udtalt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu