Søvndal: Vores plan er ingen kopi af Løkkes

8. maj 2012 14:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndal: Vores plan er ingen kopi af Løkkes
Billede mangler

Når man læser regeringens 2020-plan “Danmark i arbejde”, kan man ikke undgå at opdage, at der en del ligheder med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) 2020 plan, der lagde en ny og hårdere kurs for dansk økonomi.
Udenrigsminister Villy Søvndal afviser dog, at S-R-SF-regeringen på lange stræk kopiere den tidligere regerings økonomiske politik, og lader de rige slippe for at betale for krisen.
– Det er vigtigt for regeringen, at alle bidrager. Vi står over for en skatteaftale, hvor vi i regeringsgrundlaget har fastslået, at der skal være en rimelig social balance, lyder det fra udenrigsministere.
– I dag forhandles der også skatteforslag i Folketinget, som skal sikre, at også de mere velhavende kommer til at bidrage. Det er helt afgørende, at alle kommer til at bidrage til at skabe det råderum, som skal sikre 180.000 nye arbejdspladser.
Villy Søvndal mener desuden, at forskellen mellem regeringens og Løkkes 2020-plan er “indlysende”.
– Vi har lavet en kickstart, som vi ikke havde fået med den tidligere regering. Vi har øget skatter og afgifter med fem milliarder, som Venstre også har udtalt sig imod.
Udenrigsministeren siger, at Venstres plan var for uambitiøs.
– I modsætning til Venstres 2020-plan lukker vi ikke bare et hul. Vi sikrer, at vi får gang i Danmark igen og sikrer mere uddannelse, vi bekæmper ungdomsarbejdsløshed og har forhandlet et ambitiøst energiforlig hjem, siger Villy Søvndal.
Et af de helt afgørende tal i regeringens 2020-plan er dog videreført fra den tidligere regering. Ligesom Løkke vil den nye regering indføre en markant lavere offentlig vækst, end det har været realiteten de seneste 30 år.
Regeringen vil kun tillade en offentlig vækst på 0,8 procent, hvilket svarer til det mål, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen også fastsatte i sin 2020-plan.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu