Søvndals påskebudskab får intern opbakning

13. april 2012 00:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndals påskebudskab får intern opbakning
Billede mangler

Socialistisk Folkeparti oplever i øjeblikket de værste meningsmålinger i den tid, hvor Villy Søvndal har kunne kalde sig formand.
Men på trods af stormvejret omkring SF, så er der bred politisk opbakning til Villy Søvndal fra partiets byrådsmedlemmer rundt om i landet, skriver Ugebrevet A4 fredag.
125 ud af partiets 340 byrådsmedlemmer har svaret på A4’s undersøgelse, og blandt dem er der stor tilfredshed med partiets stillingtagen til den økonomiske politik.
Otte ud af ti byrådsmedlemmer svarer således, at partiet har tilpas vægt på økonomisk ansvarlighed.
Også Villy Søvndals påskebudskab om ‘ti år med økonomisk smalhals i det offentlige’ er blevet modtaget godt blandt byrødderne i partiet.
Her svarer tre ud af fire, at de er helt eller delvist enige med deres formand. Kun en ud af syv ad de adspurgte byråds-SF’ere er helt eller delvist uenige i smalhals-kronikken, som Berlingske bragte i påsken.
Rune Stubager, der er valgforsker ved institut for Statskundskab på Århus Universitet, er overrasket over målingen.
“Det er svært at tolke som andet end en ganske bred opbakning til Villy Søvndals politiske kurs. Det overrasker mig i lyset af, at man ellers fra den debat, der kører i medierne, kan få indtrykket af, at det er to ligeværdige fløje, der står over for hinanden i debatten omkring økonomi og velfærd. Den her undersøgelse tyder på, at den økonomiske ansvarlighed vejer tungt og har opbakning,” siger han til Ugebrevet A4.
SF’s landsmøde starter i Kolding i dag og varer weekenden over.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu