Søvndals sviner irriterer baglandet

2. april 2012 17:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Søvndals sviner irriterer baglandet
Billede mangler

Det virker fjendligt og ukonstruktivt.
Sådan lyder det nu fra flere parter af SF’s øverste organ, landsledelsen, der kritiserer formand Villy Søvndal for hans seneste udmeldinger om partiets medlemmer.
Anledningen er, at Søvndal har kaldt partimedlemmerne for “brokkerøve” i Ekstra Bladet.
“Brokkerøvenes tumleplads. Sådan oplever jeg SF i øjeblikket, men på vores landsmøde om 14 dage i Kolding skal jeg nok fortælle, hvor skabet skal stå,” sagde han i weekenden til avisen.
Det undrer flere i landsledelsen, blandt andre Poul Overlund Sørensen.
“At han nu betegner dem, der har andre synspunkter som ham, som brokkerøve – ja, det synes jeg godt, at han kan gøre bedre. Det er en noget negativ måde at betegne uenighed på, og det er uden for hans almindelige stil,” siger han til Newspaq.
Også landsledelsesmedlem Annika Smith mener, at Søvndal er gal i sin kritik.
“At klistre brokkerøvsmærkatet på os og give os skylden for partiets tilbagegang er for letkøbt, når vores virkelige udfordring er at genetablere os som et markant rødt parti, der ligger til venstre for Socialdemokraterne og står fast på de socialistiske værdier,” siger hun til Berlingske.
Op til landsmødet om 14 dage er det dog “ganske traditionelt og naturligt, at der er mere aktivitet” i forhold til debatten om partiets linje, mener Poul Overlund Sørensen.
Han efterspørger dog en anden debatstil i regeringspartiet.
“Jeg kunne godt foretrække, at formanden fungerer som den samlende figur, der kan forene de forskellige strømninger. Villy Søvndal har tidligere vist, at han har de evner, og dem håber jeg, at han finder frem igen. Det er sådan set også min opfattelse, at det er det, han søger efter – og så kan han så lave nogle enkelte skæverter, når alle hans ord bliver vejet på en guldvægt. Og det er det, der er sket, når han kalder folk for brokkerøve,” siger han.
SF har den seneste tid stået uhyre dårligt i en række meningsmålinger. Enhedslisten har endda fået flere stemmer end SF i hele to målinger.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu