Amerikansk aktieindeks sætter rekord

29. marts 2013 07:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Amerikansk aktieindeks sætter rekord

Finanskrisens spøgelse er for en stund blev trængt i baggrunden på de amerikanske aktiemarkeder. Således lykkedes det torsdag for S&P 500 at nå op på 1,569,19, hvilket slog den hidtidige rekord fra oktober 2007 – kort før finanskrisen for alvor fik sit tag i verdensøkonomien, skriver ft.com.

 

S&P 500 ses traditionelt som et billede på, hvor amerikansk økonomi og de professionelle investorer er på vej hen. Indekset er steget med 135 procent siden det ramte bunden i marts 2009 – godt hjulpet på vej af rekordstore overskud blandt indeksets 500 deltagere.

Dow Jones satte også rekord torsdag, men analytikere mener, at der er basis for flere stigninger. Forudsætningen er dog, at den brede amerikanske økonomi kommer op i gear.

»Virksomhederne har allerede leveret indtjeningen, og den næste punkt er at blive betalt for den indtjening i form af højere aktiekurser. Vi har brug for at se et skift fra fokus på højere indtjening til investortillid til økonomien,« siger Jim Paulsen, chefstrateg for markeder hos Wells Fargo til ft.com.

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu