ANNONCE

Spændende deltidsjob? Så bliv brandmand

24. november 2019 20:39 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der er brug for deltidsbrandmænd i hele landet.

Er det noget med lidt ekstra, meget spændende og hjælpende indhold i tilværelsen?

Så læs med her. Det kan være, at netop dette er noget for dig.

Artiklen fortsætter under videoen

Der er brug for deltidsbrandmænd i hele landet. På sin Facebookside fortæller Beredskab Øst om det at være deltidsbrandmand. Og hvad en dag kan bestå af.

Én fast, én på deltid

På brandstationerne i Ballerup, Gladsaxe og Lyngby er der to udrykningsenheder på vagt. Den ene er med fast døgnbemanding på stationen, mens den anden enhed består af holdleder og fem brandfolk, som er ansat på deltidsbasis og tilkaldes hjemmefra ved alarm, men så de kan afgå inden for for minutter.

“Disse brandfolk har et andet hovederhverv, men er en naturlig og god del af den samlede robusthed i Beredskab Øst, og gør at beredskabet øjeblikkeligt kan forstærkes”, skriver Beredskab Øst og fortæller om søndag den 17 november på Station Ballerup.

Klokken 13 udbrød der en alvorlig brand i en lejlighed i Ballerup, hvor en person omkom. Deltidsberedskabet alarmeres automatisk med en ekstra udrykningsenhed, når der er melding om bygningsbrand.

Klokken 17 blev deltidsberedskabet eftersendt, da der ved en automatisk brandalarm viste sig at være brand i en seng på en institution i Ballerup, og udrykningen derfor blev opgraderet.

Klokken 04.15 blev deltidsberedskabet afsendt som sekundær udrykning, idet der indenfor kort tid var 2 alarmer i st. Ballerups dækningsområde.

Deltidsberedskabet anvendes ved samtidige hændelser eller indkaldes til stationsberedskab ved større/langvarige hændelser, for at sikre et passende serviceniveau.

Samme krav

Deltidsbrandfolkene har samme krav til uddannelse, idet der dog er køretøjer og materiel, som de ikke betjener (drejestiger og redningsbåd). Desuden deltager flere af de dygtige deltidsbrandfolk fra tid til anden som afløser på de døgnbemandede enheder.

Der er behov for flere deltidsbrandfolk i hele landet, også i Beredskab Østs område, og du kan læse mere på: Bliv Brandmand Nu, Beredskabsforbundet, Falck Danmark og Danske Beredskaber.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu