ANNONCE

Spærres i ugevis: Her forventes kø-kaos

9. november 2020 20:55 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der forventes lange køer, lyder det fra Vejdirektoratet.

Der er lagt op til det, Vejdirektoratet kalder store trafikale gener, når to spor skal blive til fire over jernbaneoverkørslen på rute 11 ved Ribe.

Man er i gang med at med at udbygge en strækning på 2,8 kilometer fra to til fire spor, og er nu nået til den del, der vil gøre mest ondt på trafikanterne.

Det er i perioden fra lørdag den 28. november og frem til torsdag den 10. december. Her spærres rute 11 af, mens jernbaneoverkørslen udbygges:

”Denne spærring vil desværre have store konsekvenser for trafikanterne, der i perioden skal ledes ad omkørselsruter uden om rute 11. Da de omkringliggende veje ikke er gearet til den trafikmængde, forudser vi dage og tidsrum med lange kødannelser, og desværre kommer trafikanterne også ud på en markant længere omkørselsrute specielt den nordgående trafik,” siger Mike Boesen, projektleder i Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I galleriet over artiklen kan du se, hvordan omkørslen kommer til at se ud.

Vejdirektoratet opfordrer til, at man hvis muligt decideret undgår Ribe i perioden, hvis man ikke har ærinde i byen.

Kilometerlange køer

Opfordringen skal ses i lyset af, at Vejdirektoratets beregninger viser, at der er dage og tidspunkter, hvor der er udsigt til massive kødannelser.

Særligt i sydgående retning, lyder det fra Mike Boesen:

“Onsdag den 2., fredag den 4. og mandag den 7. december forventer vi op til seks kilometers kø. Kan man på nogen måde undgå at skulle køre i disse spidsbelastningsperioder, vil vi kraftigt opfordre til, at man vælger at køre på andre tidspunkter – eller endnu bedre helt lader bilen stå. Har man ikke vigtige ærinder i Ribe, vil det også være en god idé at udsætte sit besøg til en anden dag,” siger han.

Togtrafik indstilles

Heller ikke togpassagererne går fri af byggeriet.

For mellem aftenen 1. december og mandag morgen 7. december vil også togdriften blive indstillet.

Det er Arriva, der driver banen mellem Esbjerg og Tønder, og ifølge Vejdirektoratet vil der i stedet blive indsat togbusser.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu