Spansk premierminister afviser anklager om korruption

2. februar 2013 16:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Spansk premierminister afviser anklager om korruption
Billede mangler

SPANIEN: Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, vil lægge alle sine skattepapirer frem i lyset, så han kan blive renset for beskyldninger om, at han skulle have modtaget ulovlige pengebeløb.

 

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

– Jeg behøver kun to ord: Det er forkert, sagde Mariano Rajoy lørdag efter et ekstraordinært møde i partiet, hvor anklagerne var på dagsordenen.

Beskyldningerne, som kom frem i avisen El Pais i sidste uge, går på, at Mariano Rajoy og andre ledende figurer i hans parti, Partido Popular, i flere år har modtaget ulovlige pengebeløb, som er blevet holdt skjult for skattemyndighederne.

Mariano Rajoy hilste en tilbundsgående undersøgelse af sagen velkommen og oplyste samtidig, at han vil lægge alle sine skattepapirer ud på internettet for at bevise sin uskyld.

Beskyldningerne har ført til massive protester og demonstrationer særligt i lyset af den økonomiske krise i Spanien, men Mariano Rajoy afviser, at skandalen vil tvinge ham fra posten.

Mariano Rajoy har siddet som premierminister siden december 2011. Han har stået i spidsen for Partido Popular siden 2004.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu