Spar 10.000 kr. ved at flytte få kilometer

16. oktober 2012 19:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Spar 10.000 kr. ved at flytte få kilometer
Billede mangler

Er man parat til at flytte ganske få kilometer over en kommunegrænse, kan man nemt spare 10.000 kr. om måneden når man køber hus. Det viser beregninger fra Nykredit.
 
Når potentielle boligkøbere kigger boligsiderne igennem for at finde drømmeboligen, er det ofte prisen og den månedlige ydelse, der er de vigtigste parametre i udvælgelsesprocessen. Men i virkelighedens verden er der langt flere faktorer end blot disse som er afgørende for økonomien i boligkøbet. Det gælder forhold som varmeudgifter, forbrugsafgifter og prisen på institutionspladser. Men også kommuneskatten har stor betydning.
 
Sidstnævnte har Nykredit kigget nærmere på. Og beregningerne fra realkreditinstituttet viser, at der for en gennemsnitsfamilie kan være knap 10.000 kr. om året i forskel på, hvilke (nabo)kommuner der vælges.
 
I et konkret eksempel har Nykredit regnet på økonomien for en familie med en husstandsindkomst på 700.000 kr., som køber et hus til 2,5 millioner kroner i enten Rødovre eller Brønshøj. Sidstnævnte hører under Københavns Kommune, og det medfører at familien kan spare 1,9 procentpoint i kommuneskat ved at bosætte sig her i stedet for i Rødovre Kommune. Og det medfører at familien samlet kan spare 9.382 kr. om året når man tager grundskyld og rentefradrag med i billedet.
 
Et tilsvarende regnestykke fra det jyske viser, at familien vil kunne spare 7.000 kr. ved at vælge et hus i Århus Kommune frem for Silkeborg Kommune. Så skal du købe bolig, så hold et vågent øje med skatteprocenterne i de enkelte kommuner.  
Læs mere: Se de 10 dyreste hushandler nogensinde

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu