Spar Nord tjener mindre på større forretning

6. februar 2013 12:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Spar Nord tjener mindre på større forretning
Billede mangler

Spar Nord kom ud af 2012 med en stigning i basisindtægterne på 13 procent i forhold til året før, så de landede på i alt 2,4 milliarder kr. Gebyrindtægterne steg med hele 17 procent, mens renteindtægterne steg med 5 procent. Den højeste vækst kom dog fra bankkoncernens værdipapirer, der voksede med hele 86 procent i kursregulering.

 

Alligevel faldt koncernens resultat før skat fra 345 til 290 millioner kr. Fusionen med Sparbank i anden halvdel af 2012 koster 66,6 millioner kr. i regnskabet, og en post kaldet “bidrag til sektorløsninger” trækker 58,4 millioner kr. ud af resultatet.

På den negative side tæller det også, at nedskrivninger på udlån voksede fra 404 millioner kr. til 594 millioner kr i 2012. De forøgede nedskrivninger sætter koncernchef Lasse Nyby i forbindelse med dels, at nogle virksomheder stadig lider under krisen, dels at Finanstilsynet sidste år kom med skrappere retningslinjer for nedskrivninger, som i de fleste banker fører til større nedskrivninger.

Omkostningerne steg med 2,8 procent til halvanden milliard kr.

Bankens forventninger til dette år lyder på en basisindtjening før nedskrivninger på mellem 1 og 1,1 milliard kroner. Den tilsvarende post i dette regnskab lyder på 931 millioner kroner.

Banken påpeger i sit regnskab, at markedsandelen for långivning er vokset med 2 procent – fraregnet effekten af fusionen med Sparbank i det forløbne år.

Fremadrettet lyder koncernchef Lasse Nybys vurdering:

“Vi forventer, at også 2013 bliver et år præget af lavvækst i samfundet – og dermed endnu et år, hvor vi skal have fokus på at vinde markedsandele og ikke mindst på stram omkostningsstyring.”

Spar Nord er gennem året vokset med 12.000 nye kunder netto mod 7.000 i 2011.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu