ANNONCE

“Spark en rødhåret”-begivenhed sætter sind i kog

30. januar 2016 06:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En gymnasieelev fra Fyn, alle landets rødhårede og en samling hadefulde kommentarer. Det er essensen af begivenheden "Spark en Rødhåret", der lige nu florerer på Facebook.

Spark en rødhåret. Sådan opfordrer en Facebook-begivenhed til. "Det er en joke", siger stifteren. Foto: Facebook

“Hvad helvede har i gang i fucking idioter? Prøv og spark en rød håret mens jeg ser det. Klamme mennesker!! Fy for helvede!!!”

Ovenstående er blot én af mange ophidsede beskeder på Facebook-begivenheden Spark en rødhåret, der er bestemt til at finde sted den 10. marts. Her opfordres alle til at sparke den første, den bedste rødhårede person, de kan komme i nærheden af.

Bag begivenheden står en ung gymnasieelev, som Ekstra Bladet har talt med. Han siger, det hele bare er en joke.

– Det er selvfølgelig en joke, men jeg forstår godt, at folk er lidt urolige og tror, det er alvorligt. Men jeg tror ikke, folk behøver at være bange for det. Jeg tror godt, folk kan tage joken, for det er jo en generel joke, det her med rødhårede. Det kan man selvfølgelig mene om, hvad man vil, men jeg tror ikke, der er nogen, der faktisk går ud og udøver direkte vold, siger bagmanden til eb.dk.

Der er netop nu knap 7000 tilmeldte deltagere til Spark en rødhåret på Facebook. Et forsigtigt skøn er, at det nogenlunde svarer til antallet af voldsomme reaktioner mod begivenheden. Flere har anmeldt begivenheden til Facebook, der dog endnu ikke har fjernet den.

Nogle af de voldsomme kommentarer kan du læse her:

“Det siger så meget om mennesker og hvilket elendigt forbillede virkelig mange mennesker er for deres børn, søskende og medmennesker. Voksenmobning. Jeg ved godt dette “bare” er for sjov, men det var det også da lille Magnus kaldte lille Marie for tyk i skolen.”

“Slet denne latterlige side!!!!!!!!!!!!! Jeg er målløs over hvor små hjerner nogle personer har.
Spark idioten den 10. Marts som har oprettet denne gruppe dag istedet !!!!!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡”

Flere truer også med politianmeldelse af begiveheden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu