Specielt vejrfænomen kan ramme bilen

12. februar 2019 18:33 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Blodregn kan falde tirsdag aften og natten til onsdag, skriver TV2.

Det specielle fænomen blodregn kan ramme Danmark natten til onsdag, skriver meteorolog hos TV2, Thomas Mørk på TV2.dk. Det kan gå ud over bilen. Især hvis den er nyvasket.

– I store dele af Danmark, men særligt i Jylland, vil man kunne vågne op til et fint lag rødt støv på sin bil i morgen tidlig, siger Thomas Mørk til Ritzau.

Støvet kommer fra sand fra Sahara – den er god nok – der bliver hvirvlet op i luften og blander sig med skyerne. Vinden blæser den så hele vejen op til Danmark. Sandet er rødligt, og når det bliver blandet med regndråberne, får de et rødligt skær. Der af navnet.

– Luften har blæst hele vejen fra Afrika, hen over de kanariske øer og ind over Nordsøen. Den vind har samlet støv op, og støvpartiklerne blander sig med dråberne, siger Thomas Mørk til Ritzau.

Sker af og til

Når vandet fra regnens dråber fordamper, vil støvet der fra blive liggende tilbage og give et rødligt skær, så din bil kan altså blive noget så beskidt.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) siger vagthavende Lars Henriksen til Newsbreak.dk, at den strømning, der sker i øjeblikket, sandsynliggør fænomenet. Det er dog ikke noget, han har sat sig lige så meget ind i som Thomas Mørk, siger han og pointerer, at det ganske vist er et specielt fænomen – men ikke decideret sjældent.

– Det sker en gang i mellem, siger Henriksen til Newsbreak.dk. Det samme gør Thomas Mørk.

– Vi ser det et par gange om året. Enten hvis det bliver meget varmt om sommeren på grund af vind fra Afrika, eller hvis en lun vind kommer om foråret, siger han til Ritzau.

I april sidste år blev Danmark også ramt af blodregn.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu