Spegepølse tilbagekaldes

21. juni 2019 16:30 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen oplyser, at Rørvig Spegepølsen fra H.V. Jørgensen Slagterforretning i Rørvig kaldes tilbage. Produktet indholder allergener, som ikke står på varedeklarationen.

Spegepølse tilbagekaldes
Rørvig Spegepølsen fra H.V. JØrgensen Slagterforretning i Rørvig kaldes tilbage, fordi den indeholder allergenerne mælk og soja, som kan forårsage allergiske reaktioner. (Det er ikke Rørvig Spegepølsen på billedet) Foto: Scanpix
Del:

Fødevarestyrelsen meddeler, at Rørvig Spegepølsen fra H.V. Jørgensen Slagterforretning tilbagekaldes. Det skyldes, at der ikke er deklareret allergener på spegepølsen, som er til stede i spegepølsen.

Der kan være risiko, for de kunder, der har købt spegepølsen kan få en allergisk reaktion.

To varianter

Det er to varianter af Rørvig Spegepølsen, der kaldes tilbage. Den ene er en 750 grams spegepølse, mens den anden er en 350 grams. Rørvig Spegepølsen stammer fra H.V. Jørgensen Slagterforretning i Rørvig.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra H.V. Jørgensen Slagterforretning.

Men spegepølsen sælges også i butikker som Meny, SuperBrugsen, Kvickly og købmandsbutikker, samt slagterbutikker i Hovedstadsområdet, Vestsjælland og Nordsjælland.

Ikke deklareret

Grunden til tilbagekaldelsen er, at der ikke er deklareret flere allergener. I spegepølsen er der både mælk og soja, men det står ikke i produktets varedeklaration. Derfor er der også risiko for allergiske reaktioner for de kunder, der har købt dem og som lider af allergi over enten mælk eller soja.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at forbrugere enten levere produktet tilbage til butikken, de har købt det i eller kasserer det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu