Spillede døde for at overleve syrisk massakre

29. maj 2012 05:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Spillede døde for at overleve syrisk massakre
Billede mangler

Flere overlevende fortæller nu om deres oplevelser under massakren i den syriske by Houla, som kostede 108 livet – herunder 49 børn.
Flere gemte sig eller spillede døde for at overleve.
De fleste vidner, som BBC har talt med, hævder, at det var hæren og den frygtede shabihamilits, der begik grusomhederne, selv om regimet påstår, at “bevæbnede terrorister” stod bag.
– Vi var i huset, de kom ind, shabiha og sikkerhedsstyrkerne, de kom ind med Kalashnikov-maskingeværer og automatrifler, fortæller overlevende Rasha Abdul Razaq.
– De tog os med til et værelse og slog min far i hovedet med geværet og skød ham direkte i kinden.
Ud af 20 familiemedlemmer, der var i huset, har kun fire overlevet, fortæller hun.
En anden beboer, der ønsker at være anonym, fortæller, at han gemte sig på loftet, mens bevæbnede mænd tog hans familie med udenfor og skød dem.
– Jeg åbnede døren, og jeg så ligene. Jeg kunne ikke se forskel på mine børn og mine brødre. Det var ikke til at beskrive. Jeg har tre børn, jeg mistede tre børn, siger han.
Andre øjenvidner frygter, at regeringsstyrkerne vil komme tilbage.
Beretningerne fra øjenvidnerne er endnu ikke blevet bekræftet af uafhængige kilder, men ifølge BBC’s korrespondent i nabolandet Libanon stemmer historierne med oplysninger fra aktivister i området.
FN og Den Arabiske Ligas udsending, Kofi Annan, er ankommet i hovedstaden Damaskus for at føre samtaler om gennemførelsen af hans fredsplan.
Rusland, som to gange tidligere har nedlagt veto mod FN’s Sikkerhedsrådsresolutioner i forhold til præsident Bashar al-Assad’s regime, sagde mandag, at begge sider bærer skylden for fredagens massakre.
FN observatører, der besøgte landsbyen Taldou, hvor massakren foregik siger, at man har fundet beviser for regeringsstyrkernes bombardementer.
De bekræftede også, at ofrene var blevet dræbt med skud på klods hold eller knivangreb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu