Spillede med de helt store: Dansk rockstjerne død fredag

1. december 2018 16:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Gert Smedegaard er død fredag, oplyser familien på Facebook.

En glorværdig karriere som repræsentant for noget af det ypperste indenfor dansk rockmusik er nu slut. Gert Smedegaard, manden på trommerne, er fredag død efter noget tids sygdom, oplyser familien.

Smedegaard er især kendt som ad et par omgange fast trommeslager for C. V. Jørgensen, og den 67-årige Smedegaard var senest med på Jørgensens omstændige turné gennem hele landet i løbet af 2018.

På Facebook skriver familien fra trommeslagerens egen profil, at han fredag aften sov stille ind til lyden af sine absolutte yndlingssange “med sine elskede omkring sig“.

Selv om han egentlig blev født i Skanderborg, så flyttede familien tidligt til Sjælland, og det er også her, bisættelsen finder sted fra Taarbæk Kirke den 8. december.

Foruden C. V. har Gert også spillet med Allan Olsen, Peter Viskinde, Michael Falch, Niels Skousen og mange flere. Desuden var han med i bandet Ache, der især er kendt for den legendariske udgivelse Green Man, der netop i år er blevet genoptrykt på LP.

Over alt, når man forsøger at blive klogere på fænomenet Gert Smedegaard, nævnes han med rosende ord om groove, viden, dygtig- og ordentlighed. Familien selv udtrykker det således:

Det kan ikke siges med ord, hvor meget vi savner ham. Det kan derimod siges med ord, hvor tapper, ydmyg og enestående han altid har været. Alle som har mødt ham ved, hvad vi taler om. Han var en menneskeekspert og en livsnyder ud over det sædvanlige.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu