ANNONCE

Spionage-chef skal lede Rumænien

6. februar 2012 21:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Spionage-chef skal lede Rumænien
Billede mangler

Den rumænske befolkning har fået ny premierminister, det melder landets præsident Traian Basesco.
Fremover bliver det den tidligere leder af landets efterretningstjeneste, Mihai Razvan Unguranu, der overtager posten, skriver AP.
Det sker efter Emil Boc, der har været premierminister siden 2008, måtte træde tilbage som følge af en voksende utilfredshed blandt befolkningen.
Boc fratrådte posten som premierminister “for at afdramatisere den politiske og sociale spændinger” og bane vejen for en ny regering.
Det sker efter tusinder af rumænere gik på gaden i januar for at protestere løn-nedgangen, højere skatter og en udbredt opfattelse, at regeringen ikke var interesseret i de problemer, som almindelige mennesker i denne nation på 22 million indbyggere har.
Den 43-årige Ungureanu var udenrigsminister fra 2004 til 2007, men siden december 2007 har han ledet den rumænske efterretningstjeneste.
Han har nu 10 dage til at danne en regering, som skal godkendes af parlamentet,
Rumæniens problemer stikker dybere end blot de økonomiske problemer. Stærke fjendskab mellem regeringen og oppositionspartierne afspejles dagligt i medierne. Oppositionspolitikere og journalister, der er kritiske over for regeringen hævder, at de bliver chikaneret, skriver AP.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu