ANNONCE

Spis dig til en endnu bedre hjerne

18. maj 2020 15:29 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hvis du vil optimere din hjernens funktion, så kan det være en idé at fokusere på, hvad du indtager.

Når du spiser har det ikke kun en indflydelse på dit energiniveau eller din talje, det har også indflydelse på, hvor effektiv din hjerne er.

Faktisk har hjernen brug for en mængde kalorier for at fungere optimalt. Hjernen bruger omkring 20 procent af kroppens indtag af kalorier om dagen. Der er dog nogle kalorier, som hjernen hellere vil have end andre.

For at optimere funktionen af hjernen skal du spise fødevare, der kan forbedre hjernens kognitive evner som koncentration, motoriske bevægelser og hukommelsen. Det skriver Good Housekeeping.

Ovenstående kan sikres ved at implementere 12 fødevarer og sørge for, at de er i rotation, når du laver mad. I galleriet kan du se hvilke 12 fødevarer, der er tale om.

Fælles for mange af fødevarerne er, at de er næringsrige, ligesom mange af dem indeholder antioxidanter, der bekæmper inflammation. Flere indeholder også Omega 3 fedtsyrer, der i undersøgelser er bevist til at fremme udviklingen af hjerneceller over tid. Dermed nedsættes risikoen for neurodegenerative sygdomme som eksempelvis Alzherimers.

Indtaget af de 12 fødevarer kan over tid være med til at sikre, at hjernen er i bedste velgående, selv om alderen presser sig på.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu