ANNONCE

Der findes også spiselige svampe du ikke dør af

18. september 2018 13:36 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Man skal tage sig i agt for giftige svampe, men man skal også huske, at der i Danmark vokser et væld af spiselige svampe, der smager rigtig godt.

Der skal ikke herske tvivl om, at du let kan finde giftige svampe i Danmark, herunder grøn fluesvamp. Men du kan også finde spiselige svampe i den danske natur, og ifølge Miljøstyrelsen findes der en række svampe i den kategori, det er værd at gå på jagt efter.

Svampe, giftige som spiselige svampe, vokser frit i den danske natur, og de fleste er i sæson mellem august og oktober. Har sommeren været meget tør, og bliver efteråret hurtigt en våd omgang, har mange svampe fine leveforhold.

Det vigtige er at kende forskel på de giftige svampe og de spiselige svampe. Du kan i vores historie om giftige svampe se et udvalg af de mest kendte, giftige danske svampe. Du kan i galleriet til denne artikel læse mere om de spiselige svampe, dem du kan finde på egen hånd ude i den danske natur.

Hold dig til de spiselige svampe

Det er dog vigtigt, at du ikke bare guffer løs af det, du finder i skovbunden.

– Du skal kun spise anerkendte spisesvampe, du kender 100 procent. Hvis du er det mindste i tvivl, så lad svampen stå, har Hanne Boskov Hansen, der er specialkonsulent i Fødevarestyrelsen, tidligere sagt til Ritzau.

Blandt de gode, grelle eksempler på en sikker og farlig svamp er Snehvid Fluesvamp og Champignon. De to ligner hinanden, og den ene er da også god i gryderetter. Den anden kan du dø af at spise.

Skov- og Naturstyrelsen skriver, at du gør klogt i at medbringe to ting, når du skal samle svampe; en lille kniv og en kurv. Propper du dine friske svampe i en plastikpose, risikerer de let at rådne.

Du må samle de spiselige svampe flere steder i landet. Naturstyrelsen har arealer, du kan færdes ret frit på, det samme kan siges om kommunale områder. Selv private skove levner plads til svampejagt, bare du først dukker op efter 06.00, og er gået igen inden solnedgang.

Du kan læse mere om reglerne, og om svampejagt generelt, hos Naturstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu