ANNONCE

Spiser du dette stiger risikoen for demens

12. august 2019 21:43 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Hvis man spiser stærk mad hver dag, så stiger risikoen for at blive dement.

Du kender det sikkert, når du står nede i supermarkedet. Der er altid nogle favoritter, som man vender tilbage til, når aftensmaden skal planlægges og der skal handles ind.

For mange handler det om en bestemt smag, mens det for andre handler om at finde et måltid, der holder kalorierne på et minimum. Men hvad mange faktisk ikke tænker over er, at det du spiser kan have langt rækkende konsekvenser for dit liv.

Et nyt studie fra University of South Australia og Qatar University har nemlig påvist, at spiser man én helt bestemt type mad, så er risikoen for at blive dement større. Det skriver Mirror.

I studiet er 4.582 personer over 55 år blevet undersøgt i en periode på 15 år. Studiet har fokuseret på, hvordan folk har spist – samt hvordan deres hukommelse har udviklet sig over årene.

Bekymrende resultat

Hvis du er en af danskere, der har hang til stærk mad og elsker tabasco, chili og stærke krydderier, så bør du måske genoverveje din kostplan. Det viser sig nemlig, at stærk mad gør, at man har en højere risiko for at blive dement.

Doktor Zumin Shi, der var bagmand bag det store studie, fandt nemlig en opsigtvækkende konklusion.

– Chiliindtag har tidligere i vores studier vist, at det var godt for kropsvægt og blodtryk, men i dette studie fandt vi, at indtag i en højere alder påvirker den kognitive effekt hos ældre, forklarer han.

Studiet viser, at det særligt er dem, der spiser stærk mad hver dag, der er i farezonen for at udvikle demens.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu