ANNONCE

Spøgelsesbilister: Sådan skal du reagere

16. september 2019 17:46 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det sker ofte, at spøgelsesbilister forvilder sig på motorvejen. Faktisk er der flere regler, man skal følge, hvis man møder dem i trafikken.

Det er til at få et kæmpe chok af, når bilister møder modkørende bilister i samme spor på motorvejen. Spøgelsesbilister sætter andre medtrafikanter i fare uden selv at være klar over det.

(Hvis man som bilist møder eller ser en spøgelsesbilist, er der nogle meget vigtige huskeregler, som man skal overholde. Dem kan du læse om i galleriet ovenfor).

Senest skete det natten til lørdag den 14. september, da en spøgelsesbilist klokken 00.47 blev anmeldt på Silkeborgmotorvejen. Det skriver TV Midtvest.

Vejdirektoratet, der har ansvar og overblikket over de statsejede veje som motorvejene er, har en del gode råd til, hvordan man som bilist skal agere, hvis man møder en spøgelsesbilist i trafikken.

Flere sager om spøgelsesbilister

Natten til lørdag blev spøgelsesbilisten på Silkeborgmotorvejen anmeldt hele to gange.

Midt- og Vestjyllands Politi sendte en patrulje ud for at få stoppet bilisten.

– Vi sendte en patrulje ud og gennemkørte strækningen, men uden at finde bilisten. Vedkommende har formentlig selv fundet ud af, at den var helt gal, siger vagtchef Jens Claumarch til kanalen.

Det er 19. gang, at der er registreret en spøgelsesbilist i Midt- og Vestjyllands Politis politikreds i år.

Sidste år blev 107 spøgelsesbilister anmeldt ifølge vejdirektoratet.

Spiritus, træthed eller alderdom

Der kan være mange grunde til, at bilister tager den forkerte rampe nej på motorvejen, eller foretager en u-vending, selv om de er kørt i den rigtige retning, og dermed bliver til spøgelsesbilister.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ifølge vagtchefen fra Midt- og Vestjyllands Politi er faktorer som spiritusindtag, træthed og uopmærksomhed grunden. Mens han også påpeger, at alderdom kan være en grund.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu