Sponsor burde have kendt til Armstrong-doping

26. februar 2013 13:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sponsor burde have kendt til Armstrong-doping
Billede mangler

– I burde da have vidst, at vi brugte doping på US Postal-holdet.

 

Nogenlunde sådan vil argumentet lyde fra Lance Armstrongs sagførere i en ny sag mod den engang så populære cykelrytter.

Det er den amerikanske stat, der i en retssag ved en civil domstol anklager Armstrong og folkene bag US Postal-holdet, heriblandt Johan Bruyneel, for at have bedraget snydt sponsoren og dermed i sidste ende regeringen. Det skal de have gjort ved at bruge doping, mens de havde en stor sponsoraftale med det statslige amerikanske postvæsen, US Postal.

– Vi vil sige, at der var nok information nok (om doping på US Postal-holdet, red.) til, at man (regeringen, red.) burde have vidst besked og have indledt en retssag tidligere, siger en anonym kilde fra Armstrongs hold af sagførere til avisen USA Today.

Man vil desuden også slå på, at sagen er forældet nu, da en forældelsesfrist på seks år nu er overskredet.

En advokat, der er ekspert i den slags sager, Tony Anikeeff, siger til USA Today, at regeringen må forventes at argumentere for, at der var tale om et skjult bedrag, og at reglen om seks års forældelse derfor ikke er gældende.

Det er derfor, at Armstrongs advokater vil slå på, at US Postal havde kendskab til svindlen, og derfor ikke kan hævde at være blevet ført bag lyset.

Man vil argumentere med, at US Postal tidligere har bakket holdet op, når rytterne var mål for dopingbeskyldninger. I stedet for selv at forsøge at undersøge tingene og forhøre sig om doping-praksis på holdet, tilbød US Postal at hyre et PR-firma for at rette op på holdets image.

US Postal Services betalte 31 mio. dollars (174 mio. kr.) til Armstrongs hold i perioden 2001-04. Floyd Landis, der selv kørte for holdet dengang og som er afsløret som dopingsvindler, har rejst den oprindelige sag tilbage i 2010. I henhold til den såkaldte False Claims Act kan Landis kræve op til tre gange så meget tilbage til regeringen, og som whistleblower har Landis udsigt til at få mindst 25 procent af det beløb, hvis retten giver ham og den amerikanske stat medhold i sagen mod Armstong og resten af folkene bag cykelholdet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu