Sporet efter Steffen ender med billederne her: -Nu drejer det sig bare om at få ham hjem

6. december 2018 12:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Trods stor eftersøgning er der fortsat ikke gjort noget fund. Steffen Dam Jensen er stadig forsvundet. Nu storsøgning er i støbeskeen.

27-årige Steffen Dam Jensen besøgte 7-Eleven-kiosken på hjørnet af Nørreport og Knudrisgade i det centrale Aarhus omkring klokken 01.30 natten til lørdag. Det er det sidste af hans færden, der er blevet dokumenteret. Med billeder. Som politiet frigav onsdag.

Den unge mand, der forinden havde været til en julefrokost på restaurant Lava på Åboulevarden, er forsvundet. Klokken cirka 01.15 forlod han festen for at gå i kiosken og købe cigaretter eller mad. Det er i den forbindelse, at overvågningskameraerne i butikken optager den unge mand, hvis køb desuden ses på det sociale billeddelings-program Snapchat. Her efter er alt uklart.

Politiet i Østjylland har i flere dage fået hjælp af både marinehjemmeværnet og eftersøgt med helikoptere, dykkere og patruljer i Aarhus midtby. Den frivillige organisation Missing People, der hjælper med at søge efter savnede personer, har også mønstret en stor eftersøgning tirsdag, fortæller den presseansvarlige Vivian Winther Eriksen til Newsbreak.dk.

Fuld mand på kanten

Steffen Dam Jensen efterlod sin jakke og sin mobiltelefon på restaurant Lava, og efter sigende har flere givet udtryk for, at det var hans intention at vende tilbage til festen. Det gjorde han ikke. Politiet har flere gange bedt om hjælp i offentligheden til at kortlægge Steffens færden.

Efterfølgende har flere personer ifølge Stiften.dk henvendt sig med samstemmende oplysninger om en høj, beruset mand, der gik meget tæt på kanten af kanalen ved Navitas på havnen i Aarhus. Det er uvist, om det er Steffen, men familien frygter, at han er faldet i vandet. Newsbreak.dk har tidligt i forløbet været i kontakt med Steffen Dams kæreste, der oplyste, at de pårørende ikke ønsker at udtale sig til medierne.

Til Aarhus Stiftstidende forklarer René Dam Jensen, Steffens far, at håber for at finde ham i live svinder.

– Nu drejer det sig bare om at få Steffen hjem. Uanset, hvad der er sket, siger han til avisen.

Storsøgning undervejs

Tirsdag eftermiddag samlede en række frivillige sig under Missing Peoples faner og ledte i fællesskab – og sammen med de pårørende – efter Steffen Dam Jensen. En stor del af indsatsen handlede også om at få delt 5000 brochurer ud – for at samle flest muligt til at lede. Søgningen foregik fra Midtbyen og ud til Risskov.

– En ny og større søgning er i støbeskeen til på lørdag. Vi skal have tilladelser fra Skov- og Naturstyrelsen og alle de private lodsejere først, siger Vivan Eriksen, der er ansvarlig for kontakten til Steffens pårørende gennem Missing People. Hun er også formand i organisationen.

Går alt vel bliver der tale om en søgning, hvis område strækker sig endnu længere end den første. Blandt andet mod nord. Gennem Facebook-siden vil Missing People orientere om nyt i sagen og om en eventuel søgning bliver til noget.

– I bund og grund er det fuldstændig lige meget, hvem der finder ham, bare vi får fundet ham, siger hun.

De vigtige detaljer

Politiet opfordrer alle med viden om Steffen Dam Jensen til at kontakte det på telefonnummer 114.

– Vi mangler stadig at få kortlagt Steffens færden den nat han forsvandt. Lige nu er det svært at vide præcist, hvor vi skal lede, og vi har søgt mange forskellige steder uden resultat. Derfor hører vi meget gerne stadig fra vidner, der har set Steffen natten til lørdag, sagde politikommissær Morten Bang Rasmussen, der leder efterforskningen, i en pressemeddelelse tirsdag.

Den 27-årige mand beskrives som 194 til 196 centimeter høj, han vejer mellem 105 og 110 kilo. Han har kort mørkt hår og tatoveringer på højre arm. Aftenen han forsvandt var han iført en hvid T-shirt med påskriften “Adventure”, lyseblå cowboybukser, grå kondisko, en sort Hugo Boss-cardigan med rød lynlås og en sort uldfrakke.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu