Afslører: Han er IKKE med

Mathias Gidsel sidder over i aftenens landskamp

Mathias Gidsel kommer ikke på banen i aftenens EM-kamp
Mathias Gidsel kommer ikke på banen i aftenens EM-kamp
Udgivet Opdateret

Helt som ventet sidder flere af de vigtigste danske spillere over i den sidste gruppekamp mod Nordmakedonien ved EM mandag aften.

Landsholdsassistent Henrik Kronborg oplyser halvanden time før kampstart, at Mathias Gidsel, Niklas Landin, Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup får et hvil.

De flankeres på tribunen af Johan Hansen, der ikke er rejst hjem, selv om han ikke længere er en del af 20-mandstruppen på grund af en fiberskade.

Gidsel har døjet med et slag, han fik i maven i slutningen af kampen mod Slovenien lørdag aften, men ifølge Kronborg er den unge GOG-spiller i bedring.

- Jeg tror, det går lidt bedre. Det er stadig rimelig friskt, men der bør ikke være nogen problemer i forhold til torsdag, siger Kronborg.

Spiller igen torsdag

Torsdag spiller Danmark sin første kamp i mellemrunden, men modstanderen kendes endnu ikke.

Kevin Møller starter mandag i det danske mål, mens nytilkomne Jannick Green, der søndag trænede for første gang i 13 dage efter en coronainfektion, sidder på bænken.

Når Danmark er i forsvaret, er det med Hans Lindberg, Niclas Kirkeløkke, Simon Hald, Henrik Toft, Lasse Andersson og Emil Jakobsen på banen fra start.

Jacob Holm erstatter Hald, når bolden er i den anden ende af banen.

Danmark er allerede sikker på at vinde sin gruppe og få to point med over i mellemrunden, mens Nordmakedonien ikke kan nå væk fra gruppens sidsteplads.

Opgøret i Fönix Arena i Debrecen går i gang klokken 20.30.

MATTHIAS GIDSEL

I efteråret 2020 blev Gidsel udtaget til det danske herrelandshold. Han fik debut den 7. november 2020 mod Finland, hvor han kvitterede med tre mål. Han blev efterfølgende udtaget til truppen til VM 2021, hvor han var med til at blive verdensmester.

Den 15. januar 2021 fik Gidsel slutrundedebut mod Bahrain, hvor han scorede 10 mål på 11 forsøg ved VM i Egypten. Dermed blev han den mest scorende danske debutant ved en slutrunde nogensinde. Tidligere var Lars Christiansen indehaver af denne rekord. Rekorden holdt dog kun seks dage, da hans daværende GOG-klubkammerat Emil Jakobsen scorede 12 mål imod Japan i sin slutrundedebut.

Gidsel spillede generelt et flot VM, der blev kronet med en placering på det officielle all-star-hold for turneringen, mens DR's ekspertkommentator Lars Krogh Jeppesen pegede på Gidsel som bedste dansker i turneringen.

Ved OL 2020 i Tokyo blev Gidsel kåret MVP.

Ovenpå et historisk 2021 for Mathias Gidsel, blev han af DIF, Team Danmark og Politikken kåret til Årets Fund i dansk idræt 2021.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS