Banket med 10 mål

Danmark var overbevisende fra start til slut

Danmark vinder med 10 mål over Norge
Udgivet Opdateret

De danske håndboldherrer vinder 35-25 over Norge i den eneste testkamp før det for alvor går løs på torsdag, når Danmark skal spille sin første EM-kamp.

Rasmus Lauge vendte tilbage på et højt niveau for det danske landshold, som vandt opvarmningskampen mod Norge.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kan sætte flueben ved det meste efter håndboldherrernes første og eneste opvarmningskamp før EM.

Lørdagens duel mod Norge endte i overlegen stil med dansk sejr på 35-25 efter en pauseføring på seks mål.

En af profilerne på det danske hold var playmakeren Rasmus Lauge, der vendte tilbage i landsholdsregi efter en længere skadespause.

Træning og opvarmning

Nu venter der fem dage med træning og opladning, før danskerne tager hul på EM med gruppekampen mod Montenegro i Ungarn.

Egentlig skulle Danmark og Norge allerede have stået over for hinanden torsdag aften, men nordmændene valgte med kort varsel at aflyse på grund af frygt for coronasmitte.

Green positiv

Mandag blev målmanden Jannick Green testet positiv, men Danmarks trup har siden været fri for smitte.

Til gengæld satte coronapandemien sit præg med tomme tilskuerpladser i Royal Stage i Hillerød.

Det betød, at alle råb kunne høres, og dem var der mange af.

Danskerne var tændte og viste sig fra start som det stærkeste hold.

Lauge er tilbage

Anført af en velspillende Rasmus Lauge flød det danske angrebsspil, og kun få fejlskud blev sendt afsted fra de danske hænder.

Lauge scorede det første mål, men ud over selv at finde nettet stod han for et par oplæg til holdkammeraterne på højt niveau.

Flere af dem endte hos Magnus Saugstrup. Stregspilleren bragte Danmark på 12-7 efter 20 minutter og var i alt afsender på seks scoringer i første halvleg.

Uheldig nord(mål)mand

For Danmark gjorde det ikke det store, at Kevin Møller ikke havde sin bedste halvleg i det danske mål, for det stod langt værre til i den anden ende, hvor Kristian Sæverås stort set ikke fik fat i noget.

Det meste af holdet blev skiftet ud til anden halvlegs start, men det ændrede ikke i første omgang det store på styrkeforskellen.

Niklas Landin lignede sig selv i målet, og angrebsbagkæden med Lauge, Mathias Gidsel og Jacob Holm viste lovende perspektiver.

Sagosen i stødet

Norge råder imidlertid over verdensstjernen Sander Sagosen, og han voldte enkelte gange det danske forsvar problemer med sin gennembrudsstyrke.

Ikke desto mindre var den danske føring det meste af vejen på nippet til at blive tocifret, før Danmark løb ind i en scoringspause på næsten ti minutter, og nordmændene kortvarigt fik pyntet.

Det endte alligevel med en hjemmesejr på ti mål, og de danske EM-favoritter kan gå ind til slutrunden med en god oplevelse i bagagen.