Skip to main content

Boykot VM i Qatar

Newsbreak.dk boykotter VM i Qatar. Vi dækker ikke den form for dødbold, fastslår Newsbreak.dks chefredaktør Claus Jessen

Frank Leboeuf og Direktør for Coca-Cola Danmark, Klaus Borello. VM-trofæet landede i Kastrup Lufthavn onsdag den 28. september 2022 og blev modtaget af den franske fodboldlegende Frank Leboeuf samt repræsentanter for Coca Cola.

Frank Leboeuf og Direktør for Coca-Cola Danmark, Klaus Borello. VM-trofæet landede i Kastrup Lufthavn onsdag den 28. september 2022 og blev modtaget af den franske fodboldlegende Frank Leboeuf samt repræsentanter for Coca Cola. 

Martin Sylvest

Om få dage begynder en af sportsverdenens største skandale-arrangementer, som aldrig burde finde sted. Og som for længst burde være aflyst af såvel sportsverdenen som den politiske verden.

Der er absolut intet pænt at sige om VM i fodbold i Qatar. 

Mere end seks tusinde arbejdere er døde under slavelignende forhold, mens de har opført de sportsanlæg , som snart vil genlyde af jubelskrig fra fodboldfans, som blæser på menneskerettigheder og ordentlighed, så længe bolden bare triller i den rigtige retning.

Her på Newsbreak.dk har vi besluttet at boykotte enhver sportslig omtale af den storstilede begivenhed. Vi finder det usmageligt at  bakke op om en diktaturstat og en korrumperet sportsverden, som på skammeligste vis repræsenterer præcis det modsatte af, hvad sport og fodbold burde stå for.

Tusindvis af journalister og TV stationer fra hele verden er klar til at rapportere fra landet, der ikke har skyggen af ytringsfrihed. Det skriger til himlen, at dansk og international presse vil lade sig koste rundt med på denne måde.

Kongehus og de politiske partier i Danmark burde forlængst have meldt ud, at de ikke deltager på grund af de oprørende tilstande i diktaturstaten.

På Newsbreak.dk siger vi pænt farvel, når det danske landshold drager af - og pænt goddag, når spillerne  kommer hjem igen. Forhåbentlig uden skammens medaljer om halsen.

Vi er et lille medie, og vi ved da godt, at vores boykot ikke har nogen som helst betydning i den store sammenhæng. Men derfor kan vi jo godt have truffet den rigtige beslutning. 

I vores optik fester man ikke løs på de områder, hvor fattige arbejdere er styrtet i døden eller blevet mast ihjel af tunge entreprenørmaskiner. Vi dækker ikke den form for usmagelig dødbold.

Meget tyder på, at det var korruption, som sikrede Qatar afviklingen af verdensmesterskabet. 

Fodbolden er ved at blive smadret af pengegriske og korrupte bagmænd. Nogen må sige stop, inden denne underholdende sportsgren helt bliver ædt op indefra af uhæderlighed og umætteligt pengebegær.

Heldigvis er der noget, som tyder på, at annoncørerne er tilbageholdende i forhold til VM. 

Tak for det. 

Del din kommentar