Chok: EM-spiller skadet

Mathias Gidsel fik et slag i Danmarks sejr over Slovenien og missede søndagens træning i Debrecen

Gidsel spillede en hovedrolle mod Slovenien med syv mål på syv forsøg, men til sidst blev han ramt i maven af et slag. Her bliver han tilset af Anja David Greve fra sundhedsstaben.
Gidsel spillede en hovedrolle mod Slovenien med syv mål på syv forsøg, men til sidst blev han ramt i maven af et slag. Her bliver han tilset af Anja David Greve fra sundhedsstaben.
Udgivet Opdateret

En stor profil manglede ved de danske håndboldherrers træning i Debrecen søndag eftermiddag.

Efter at have modtaget en slag i lørdagens storsejr over Slovenien var Mathias Gidsel blevet hjemme på hotellet.

Det er svært at svare på, hvor ilde tilredt den vævre GOG-spiller er, mener landstræner Nikolaj Jacobsen.

Får ro og pause

- Han er hjemme på hotellet og har fået et slag til maveregionen. Lige nu får han den ro og pause, han skal have, og så håber vi, at han er klar til at spille. I hvert fald på torsdag, siger han.

Med torsdag refererer landstræneren til første kamp i mellemrunden. Det vides endnu ikke, hvem modstanderen bliver her, men Danmark har allerede sikret sig adgang.

To point og videre

Lørdagens sejr sikrede nemlig Danmark gruppens førsteplads og to point med videre. Mandag venter sidste gruppekamp mod Nordmakedonien, men den er uden betydning for Danmarks videre færd.

Med fire dage til næste betydende kamp er Nikolaj Jacobsen endnu ikke bekymret for, om Gidsel kan komme i spil.

Ikke med 

- Nej, så langt er vi ikke. Der skal lige gå en dag eller to mere, inden det begynder at bekymre mig. Lige nu er han da ramt, og han er heller ikke med i dag, siger han.

Med til søndagens træning var til gengæld den uheldige landsholdsmålmand Jannick Green.

Green har tilbragt broderparten af de seneste to uger i isolation, fordi han afleverede en positiv coronaprøve 3. januar.

Grønt lys

Nu har han endelig fået grønt lys til at træde ind i turneringen, og ikke overraskende erstatter han skadede Johan Hansen i 20-mandstruppen.

Han og de øvrige tilstedeværende spillere deltog i træningen, som foregik i kamparenaen Fönix Arena.

Her indledte landsholdet med at spille lidt fodbold, før der var styrkeøvelser på programmet.

MATTHIAS GIDSEL

I efteråret 2020 blev Gidsel udtaget til det danske herrelandshold. Han fik debut den 7. november 2020 mod Finland, hvor han kvitterede med tre mål. Han blev efterfølgende udtaget til truppen til VM 2021, hvor han var med til at blive verdensmester.

Den 15. januar 2021 fik Gidsel slutrundedebut mod Bahrain, hvor han scorede 10 mål på 11 forsøg ved VM i Egypten. Dermed blev han den mest scorende danske debutant ved en slutrunde nogensinde. Tidligere var Lars Christiansen indehaver af denne rekord. Rekorden holdt dog kun seks dage, da hans daværende GOG-klubkammerat Emil Jakobsen scorede 12 mål imod Japan i sin slutrundedebut.

Gidsel spillede generelt et flot VM, der blev kronet med en placering på det officielle all-star-hold for turneringen, mens DR's ekspertkommentator Lars Krogh Jeppesen pegede på Gidsel som bedste dansker i turneringen.

Ved OL 2020 i Tokyo blev Gidsel kåret MVP.

Ovenpå et historisk 2021 for Mathias Gidsel, blev han af DIF, Team Danmark og Politikken kåret til Årets Fund i dansk idræt 2021.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS