Chris Anker Sørensen dræbt i trafikulykke

Chris Anker Sørensen er lørdag død efter at have været involveret i en trafikulykke. Han blev 37 år

Den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen er omkommet efter en ulykke i Belgien. (Arkivfoto)
Den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen er omkommet efter en ulykke i Belgien. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen er død efter at have været involveret i en trafikulykke i Belgien, hvor han var nede for at dække VM i landevejscykling.

Det oplyser TV 2, hvor Chris Anker Sørensen i flere år har arbejdet som cykelkommentator og -ekspert.

- Det er med stor sorg, jeg har fået meddelelse om, at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død, siger sportschef på TV 2 Frederik Lauesen i en pressemeddelelse.

- Chris Anker var i Belgien til VM i cykling. I dag, lørdag, var han ude at cykle og blev påkørt af en bil, og han døde senere af sine kvæstelser. Vores tanker og dybe medfølelse går til Chris Ankers familie.

Efterlader hustru og to børn

Han blev 37 år gammel og efterlader sig sin kone og to børn. Hans familie er blevet orienteret via politiet i Belgien og Danmark, lyder det.

TV 2 oplyser desuden, at stationens medarbejdere i Belgien er blevet tilbudt krisehjælp, og at de selv kan beslutte, hvorvidt de ønsker at blive i Belgien til cykel-VM eller tage hjem.

Chris Anker Sørensen kørte som professionel cykelrytter i adskillige år for Bjarne Riis' hold, der i de år både hed CSC, Saxo Bank og Tinkoff-Saxo.

Tour de France fem gange

Han gjorde sig især i bjergene, og tog i løbet af sin karriere fem professionelle sejre, herunder en etapesejr i Giro d'Italia og et dansk mesterskab i landevejscykling.

Derudover blev det også til en samlet 14.-plads i Touren i 2012 og en 12.-plads i Vuelta a Espana i 2011.

Styrtede ned med fly

Chris Anker Sørensen nåede i alt 12 at køre grand tour-løb, herunder Tour de France fem gange. I 2017 og 2018 tørnede han ud for det danske Riwal-hold.

Det var samtidig i disse år, han indledte karrieren som tv-ekspert hos TV 2. I den rolle nåede han yderligere fem ture til Tour de France, inden en belgisk træningstur tog livet fra ham.

Det er ikke første gang, at TV2 mister en medarbejder under udførslen af jobbet. Kort efter stationens start i 1988 blev en kameramand og en lydmand dræbt, da det fly som TV2 havde lejet, styrtede ned i Nordjylland. 

Powered by Labrador CMS