Danmark puljevinder efter flot sejr

Danmark kan tidligst møde svenskerne i Finalen

Udgivet Opdateret

En storspillende Niklas Landin var mandag den store bagmand, da Danmarks håndboldlandshold snuppede førstepladsen i sin mellemrundegruppe ved VM.

Målmandsstjernen pillede pynten af Egypten, og så endte det med en sejr på 30-24 til Danmark, der nu skal møde Ungarn i kvartfinalen.

Uafgjort eller nederlag mod Egypten havde betydet, at Danmark skulle møde de stærke svenskere i kvartfinalen, så landstræner Nikolaj Jacobsen er nok ganske godt tilfreds.

Niklas Landins storspil var i kampens indledning med til at sætte fut under de danske fans, der med stor vokal fyldte næsten hele Malmö Arena.

Aldrig tvivl om sejren

Egypterne var lamslåede, og man sad med fornemmelsen af, at kampen var afgjort efter ti minutter. En sløset afslutning på første halvleg ødelagde den illusion, men tvivl om sejren var der aldrig.

Nikolaj Jacobsens tropper tjekker nu ud af hotellet i Malmø og rejser til Stockholm, hvor de skal spille kvartfinale på fodboldstadionet Tele2 Arena.

At det skulle blive en festlig afsked med Malmö Arena, stod hurtigt klart.

Niklas Landin pillede tre af de første fire afslutninger fra Egypten, og hans holdkammerater kvitterede med lynhurtige mål i den anden ende.

Bedre dansk forsvar

Efter fem minutter scorede Emil Jakobsen til 4-1, så taget løftede sig, og publikums lydniveau så nærmest ud til at chokere fløjspilleren.

Kort efter leverede Simon Pytlick en tofodsfinte, der var lige ved at tage livet af et sæt egyptiske ankler, og så måtte Egypten kalde til timeout ved dansk føring på 6-2.

Niveauet i den danske defensiv havde fået et nøk op. Og hvis ikke defensiven holdt stand, så viste Niklas Landin sit ufattelige topniveau. Akrobatikken på stregen resulterede i en redningsprocent på 40 ved pausefløjt.

Danmark buldrede derudad, og efter knap 18 minutter kom et af aftenens største jubelbrøl. Efter en lægskade luntede Rasmus Lauge på banen for første gang ved VM.

Lauge mangler timing

Men ganske paradoksalt blev det startskuddet til en sløj periode. Lauge manglede timing, defensiven vaklede, og i offensiven lavede danskerne et hav af himmelråbende fejl.

En dansk ottemålsføring blev reduceret til fire, inden Mikkel Hansen sørgede for en pauseføring på fem.

Trio skabte ro

I anden halvleg var den slagkraftige bagkæde med Simon Pytlick, Mikkel Hansen og Mathias Gidsel tilbage på banen, og det skabte ro.

Det tempo, som Danmark ikke magtede at spille uden fejl i første halvlegs afslutning, blev skruet en anelse ned, og aftalerne i offensiven blev udført i mere omhyggelig stil.

Niclas Kirkeløkke kom på banen og scorede sit første VM-mål, efter at han op til mandagens kamp var blevet skiftet ind i truppen.