Skip to main content

Fans er bare klar

Lempelserne betyder, at danske fodboldklubber fra 1. august ikke skal rette sig efter afstandskrav og sektionering for siddende tilskuere

Snart kan fans juble sammen på et fyldt stadion igen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Snart kan fans juble sammen på et fyldt stadion igen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fans får lov at fylde tribunerne ud på danske fodboldstadions fra 1. august. Det bekræfter Kulturministeriet over for Ritzau.

I den nye genåbningsaftale står det, at afstandskrav og sektionering ved udendørs arrangementer med siddende publikum ophæves.

Aftalen gælder dog ikke ståpladser.

En mulighed for åbning før 1. august

Hos Divisionsforeningen er de glade for den nye plan.

Men de er også optimistiske for en plan om fyldte tribuner inden august.

Foreningens evaluering af superligaordningen, der gjorde det muligt for fans at komme på stadion i foråret 2021, viser nemlig, at meget få tilskuere var smittede med coronavirus.

Til forårets kampe i Superligaen, 1. division, 2. division og pokalfinalen blev 60 ud af 266.259 tilskuere registreret smittet.

Begynder 16. juli

- Hvis man kigger på vores opgørelse og vores tal, så viser de, vi har, at det er forsvarligt at have fodboldkampe allerede i den nuværende situation, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

Den nye sæson i Superligaen starter den 16. juli, og der er skal afvikles to runder inden 1. august.

I de runder vil der fortsat være krav om sektionering og afstand mellem tilskuere.

- Vi havde selvfølgelig gerne set, at det gjaldt fra sæsonstart, men vi kan glæde os over, at vi kan åbne for sektioner med 1000 tilskuere i stedet for 500, som det har været tilfældet indtil nu, siger Claus Thomsen.

Coronapas stadig nødvendigt

I den nye aftale står der også, at der ved udendørs arrangementer med flere end 2000 tilskuere er krav om coronapas helt frem til 1. oktober.

Større indendørs arrangementer må fra 1. august lukke tilskuere ind i sektioner á 1000 tilskuere mod de nuværende 500 tilskuere. 

Fra 1. september ophæves også den ordning.

Disse restriktioner gælder endnu

Fulde fodboldfans bekymrer politiet

Del din kommentar