FCK-spillere overfuser dommere

En unavngiven spiller og to fra staben har fået karantæne efter en episode efter 1-1-kampen mod AGF

Følelserne var uden på tøjet i kampen mellem AGF og FCK. Frustrationerne fortsatte efter kampen.
Følelserne var uden på tøjet i kampen mellem AGF og FCK. Frustrationerne fortsatte efter kampen.
Udgivet Opdateret

FC Københavns for tiden langtidsskadede anfører, Carlos Zeca, er blevet idømt to spilledages karantæne.

Derudover er læge Morten Boesen og udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen fra klubbens stab omkring holdet blevet idømt hver én spilledags karantæne.

Det fremgår af en dom fra Fodboldens Disciplinærinstans, der handler om efterspillet af 1-1-kampen mellem FC København og AGF sidste søndag.

De tre var oprindeligt unavngivne i kendelsen, men DBU har siden afsløret, hvem det drejer sig om på sin hjemmeside.

Zeca er desuden blevet idømt en bøde på 10.000 kroner, mens Sune Smith-Nielsen skal af med 2500 kroner. FC København er som klub desuden blevet idømt en bøde på 10.000 kroner.

Yderligere en spiller er blevet undersøgt, men han slipper for straf.

I civilt tøj

Ifølge dommerens rapport var begge spillere klædt i civilt tøj, da de efter kampen mod AGF konfronterede dommerkvartetten.

Begge udviste "usportslig optræden" ifølge dommerens rapport, og den dømte spiller var "voldsomt aggressiv". 

Dommerkvartetten beskriver desuden stemningen som "fjendtlig".

Ifølge dommerne skal spillerne blandt andet have usportslig opførsel ved korte protester over en kendelse, og mens dommerkvartetten går forbi spillerne, fortsætter en af spillerne med at være voldsomt aggressiv overfor kvartetten. En anden skal - fra kort afstand - have råbt: At fjerdedommeren skal ”holde sin kæft og skrubbe ned i omklædningen og få styr på sit eget pis.”

Flere involverede

Ifølge kendelsen viste FCK desuden "illoyal og usportslig adfærd", da folk fra klubben adspurgt af fjerdedommeren ikke ville oplyse navnet på den official, som på "voldsom og aggressiv måde" anråbte fjerdedommeren. 

Det samme nægtede også den pågældende official, da han blev spurgt om sit navn.

Den dømte læge har fået sin straf for at råbe fjerdedommeren i hovedet.

Stor uenighed

FC København er dog ikke enig i dommernes udlægning af sagen.

"FC København er af den opfattelse, at ingen af kommentarerne var over stregen, men i stedet klassiske frustrationer, når man, korrekt eller ej, føler sig bortdømt. At FC København også er af den opfattelse, at dommerteamet slev optrappede situationen med en provokerende og latterliggørende adfærd til de højlydte kommentarer ved i en ikke-konstruktiv tone sige ting som ”det bliver en meget lang rapport, det her…” og står og afventer lige omkring hjemmeholdet omklædningsområde for at høre/se om der skulle komme yderligere ytringer", står der i afgørelsen.

Powered by Labrador CMS