Endnu tre hold er fundet i kampen for at gå videre til ottendedelsfinalerne

France's midfielder Paul Pogba interacts with Portugal's forward Cristiano Ronaldo during the UEFA EURO 2020 Group F football match between Portugal and France at Puskas Arena in Budapest on June 23, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / POOL / AFP)

Frankrig, Portugal og Tyskland er videre ved EM

Frankrig og Portugal

Cristiano Ronaldo og Karim Benzema scorede begge gange, da Portugal og Frankrig spillede 2-2.

Frankrig og Portugal er begge videre til ottendedelsfinalerne efter deres 2-2-opgør i gruppe F.

Frankrig vinder gruppen foran Tyskland og møder nu Schweiz i Bukarest på mandag.

Portugal går videre som en af de fire bedste treere og møder Belgien i Sevilla på søndag.

Stor underholdningsværdi

Kampen fandt aldrig en flydende rytme og var ikke særligt velspillet, men underholdningen var til gengæld god.

Opgøret bød blandt andet på tre straffespark, og Karim Benzema scorede i både åbent spil og på straffe for Frankrig.

109 landskampmål

Samtidigt tangerede Cristiano Ronaldo med to scoringer på straffespark iranske Ali Daeis rekord for flest landskampmål i herrefodbold. 109 mål har stjernen lavet i 178 kampe.

Ronaldo er også aktuel topscorer ved EM efter gruppespillet med fem træffere.

Sådan parres holdene i EM-ottendedelsfinalerne

* 26. juni klokken 18 i Amsterdam: Wales - Danmark (DR1).

* 26. juni klokken 21 i London: Italien - Østrig (DR1).

* 27. juni klokken 18 i Budapest: Holland - Tjekkiet (TV3+).

* 27. juni klokken 21 i Sevilla: Belgien - Portugal (DR1).

* 28. juni klokken 18 i København: Kroatien - Spanien (DR1).

* 28. juni klokken 21 i Bukarest: Frankrig - Schweiz (TV3+).

* 29. juni klokken 18 i London: England - Tyskland (TV3+).

* 29. juni klokken 21 i Glasgow: Sverige - Ukraine (DR1).

Kilde: Kilde: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa)

Portugal kunne ikke vide sig helt sikker på avancement inden kampen, men presset så ikke ud til at påvirke holdet, der spillemæssigt var ovenpå i første halvleg.

Kylian Mbappe havde godt nok kampens første farlige forsøg efter et kvarter, men det var Portugal, der bragte sig foran 1-0 efter en halv time på sikkert eksekveret straffespark af Ronaldo.

Gik i græsset

Frankrigs anfører og keeper, Hugo Lloris, kom alt for voldsomt ud til en bold i feltet og ramte Danilo Pereira så hårdt i hovedet, at midtbanespilleren måtte behandles i flere minutter, mens Lloris fik gult kort, og Ronaldo stod klar ved pletten.

Frankrig-spillerne virkede rådvilde, men gik alligevel til pausen med 1-1, da Benzema gjorde Ronaldo kunsten efter med en sikker scoring på straffespark. Nélson Semedo var denne gang synderen efter en duel med Mbappe.

Drømmestart

"Les Bleus" fik også en regulær drømmestart på anden halvleg, da Benzema løb dybt og omsatte Paul Pogbas præcise aflevering til 2-1. I første omgang blev scoringen annulleret for offside, men VAR rettede fejlen, og scoringen talte.

Ronaldo udlignede til 2-2 på et nyt straffespark, som forsvarsspilleren Jules Kounde begik.

Frankrig, der var sikker på mindst tredjepladsen og avancement uanset resultatet, havde de bedste muligheder i en nervøs slutfase, hvor der hverken kom flere straffespark eller mål.

Tyskland videre

Tyskland er videre ved EM i fodbold, men det holdt hårdt, før tyskerne reddede sig fra et skuffende exit allerede efter gruppespillet.

Joachim Löws tropper bevægede sig på randen af fiasko bagud med 1-2 mod Ungarn, men seks minutter før tid sørgede indskiftede Leon Goretzka for udligningen til 2-2, der sendte Tyskland videre på Ungarns bekostning.

Stadion-ballade

Optakten var præget af, at Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ikke tillod, at stadionet i München var lyst op i regnbuefarver som en protest mod Ungarns regerings lov om at forbyde indhold, som kan fremme homoseksualitet blandt unge.

Helt op til kampstart blev det et tema, da en fan invaderede banen og viste et regnbueflag under afspilningen af den ungarske nationalmelodi, indtil han blev overmandet af vagter.

Tysk initiativ

På banen tog tyskerne initiativet fra begyndelsen, men det var en skarp ungarsk kontra, der chokerede de tyske fans på tribunerne.

Roland Sallai fandt på kanten af offside Ádám Szalai, der med et hårdt hovedstød udplacerede Manuel Neuer helt nede ved den ene stolpe.

I den anden ende havde tyskerne meget spil, men det kneb med at veksle overtaget til store chancer.

Hummels i hopla

Mats Hummels headede på overliggeren efter 20 minutter, og Matthias Ginter manglede lidt senere lige det sidste for at komme frem til en god afslutning.

Hummels var igen med fremme, da tyskerne endelig fik udlignet 20 minutter inde i anden halvleg. Foran den flagrende ungarske keeper headede han bolden videre til Kai Havertz, der sendte bolden det sidste stykke over stregen til 1-1.¨

Nåede ikke sidste mål

Så var tyskerne igen på vej videre, men det varede blot et minut. Ungarn gav bolden op og angreb aggressivt, og András Schäfer udnyttede en fremlægning til at stange bolden ind bag Neuer, der kom lidt på mellemhånd, til 2-1.

Derfra pressede tyskerne hårdt, og i et insisterende angreb havnede bolden hos Leon Goretzka, der sendte det forløsende mål i kassen til 2-2.

I slutfasen angreb Tyskland for at score målet, der kunne sikre førstepladsen og en på papiret nemmere ottendedelsfinale, men uden succes.