Skip to main content

Hed tv-drøm i opfyldelse

Til sommer skal den pensionerede svømmer dække OL i et anderledes talkshowprogram med medværten Kian Fonoudi på Discovery+ og Kanal 5

Sarah Bro satser på en ny karriere inden for tv-branchen, og nu springer hun ud som vært. (PR)

Sarah Bro satser på en ny karriere inden for tv-branchen, og nu springer hun ud som vært. (PR)

Per Arnesen/Discovery/Free

Når de olympiske lege løber af stablen i slutningen af juli efter et års corona-forsinkelse, bliver det ikke med den tidligere danske svømmer Sarah Bro i svømmebassinerne.

Hun vil til gengæld stadigvæk være at finde på tv-skærmen i OL-regi, men denne gang bliver det som vært på Discovery+ og Kanal 5's nye talkshow "OL Afterparty" sammen med sportsjournalisten Kian Fonoudi.

Tv-programmet kommer til at runde OL-dagene af med et overblik over dagen, gæster, underholdning, anekdoter og quizzer.

Og for den 25-årige svømmestjerne har jobbet som sportsvært været noget, hun har drømt om, siden hun sidste år valgte at indstille sin 14 år lange karriere som professionel svømmer.

Inden hun stoppede, havde hun mistet gejsten for sporten, og derfor begyndte hun at se nye karrieremuligheder, da Discovery allerede dengang ville have hende med på holdet under dækningen af OL i 2020.

- Som svømmer var det rigtig svært for mig at acceptere, at jeg nu havde haft min tid i sporten, og at det var tid til, at jeg skulle prøve noget andet, fortæller Sarah Bro.

Modet til at tage springet

Jobtilbuddet gav hende dog modet til at tage springet og en anledning til at finde ud af, at hun sagtens kunne se sig selv i tv-branchen.

- Det føles bare helt vildt fedt at skulle springe ud som tv-vært, og det er noget, som jeg har arbejdet på i lang tid, fortæller hun.

Udover at være vært på talkshowet vil Discovery også bruge Sarah Bro som svømmeekspert og kommentator.

- Sarah kan nemlig også mere end det. Hun er et meget levende menneske, der er fuld af energi og begejstring, og det passer enormt godt til et program som "OL Afterparty", siger Søren Klæstrup, der er sportschef på Discovery+.

Sarah Bro kommer blandt andet til at følge med i søsteren Signe Bros deltagelse i OL, som løber af stablen fra den 23. juli til den 8. august.

Ikke trist

Og selv om det kan blive underligt ikke selv at være med denne gang, er storesøsteren meget afklaret omkring sit exit fra elitesporten:

- Jeg tror slet ikke, at det bliver trist, at jeg ikke selv er med. Jeg tror nærmere, at det bare bringer de gode minder op, jeg har været så heldig at få i forbindelse med OL, siger hun.

Både den kommende tv-vært og hendes chef ser det som en kæmpe fordel i det nye job, at hun har været udsat for det pres, OL-atleter udsættes for, på sin egen krop.

- Jeg ved jo, hvilke følelser man som atlet gennemgår i forbindelse med så stor en begivenhed som OL.

Skal bringes i spil

Den viden skal altså bringes i spil dagligt i det nye program.

Og talkshowets mål er at fortælle om dagens OL-højdepunkter på en underholdende måde:

- Det er lavet til dem, der normalt ikke ville se OL, men som rigtigt gerne vil kunne snakke med om de vigtigste begivenheder, siger Sarah Bro.

Og selv om hun og medvært Kian Fonoudi ikke kommer til at befinde sig i værtsbyen Tokyo under de olympiske lege, bliver det ikke kedeligt af den grund, understreger hun:

- Jeg kommer til at fortælle nogle røverhistorier, fra dengang jeg var med til OL, og der kommer til at være andre tidligere OL-atleter med i studiet.

- Jeg glæder mig mega meget til at arbejde sammen med Sarah på vores OL-program "OL Afterparty". Jeg har mødt hende nogle gange nu, og jeg er vild med hendes energi, og hvor ambitiøs hun er på vegne af vores program, siger Kian Fonoudi i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig mega meget til at arbejde sammen med Sarah på vores OL-program "OL Afterparty". Jeg har mødt hende nogle gange nu, og jeg er vild med hendes energi, og hvor ambitiøs hun er på vegne af vores program, siger Kian Fonoudi i en pressemeddelelse.

Per Arnesen/Discovery/Free

"OL Afterparty" er et supplement til Discoverys dækning af OL, hvor der sendes live under legene på både discovery+, Kanal 5 og Eurosport-kanalerne.

Hvad fremtiden ellers bringer for den pensionerede svømmer, kan hun ikke løfte sløret for nu.

Men hun fortæller, at hun gerne vil fortsætte i tv-branchen som vært, og at det jo lige nu er oplagt at starte ud i sportsverdenen.

- Men på sigt kunne jeg godt tænke mig at brede mig lidt mere ud og lave noget andet også, siger hun.

Velgørende formål

Derudover vil hun gerne bruge mere af sin tid på velgørende formål i fremtiden, da hun føler, at hun gerne vil give mere tilbage.

- Jeg tror, det er, fordi jeg som svømmer har været vant til at få rigtig meget. Folk har jo været villige til at investere deres tid og penge på, at jeg kunne blive den bedste version af mig selv, siger hun.

Derfor vil hun gerne bruge sin stemme til at støtte forskellige hjertesager og endda starte sit eget velgørenhedsprojekt på et tidspunkt:

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave en svømme-camp for børn på Filippinerne, fordi der er en rigtig stor druknedødsrate der, siger hun.

Hun mener, at der medfølger et ansvar for at bruge sin stemme til at skabe noget godt, når man som hende er blevet et kendt ansigt.

Sarah Bro arbejder også som influencer, og med tæt på 60.000 følgere på Instagram har hun mulighed for at nå ud til rigtigt mange mennesker.

Del din kommentar