Her slutter festen

Holger Rune var alt for svag og lignede slet ikke sig selv i begyndelsen af kampen. Senere vågnede danskeren dog op - men det var ikke nok til at sikre sejren

Holger Rune havde en meget svag start på kampen. Først i tredje sæt kom der ild i danskeren.
Holger Rune havde en meget svag start på kampen. Først i tredje sæt kom der ild i danskeren.
Udgivet Opdateret

Så sluttede festen for Holger Rune. Danskeren kunne ikke klare nordmanden Casper Ruud, som nu går videre i semifinalen i French Open.

Rune tabte 1-6, 2-6, 6-3, 3-6.

Holger Rune kom aldrig rigtigt ud af starthullerne - guderne må vide hvorfor - i begyndelsen af kampen. Og det kostede i sidste ende sejren. En i lange partier uskarp præstation fra Holger Runes side - og det bliver en stor kamel at sluge for den ærgerrige dansker.

Rune viste en vis form for klasse i de døende minutter af kampen, hvor han holdt hovedet koldt og gav Ruud svar på tiltale.

På toilettet

Men igen: Kampen blev afgjort i de indledende sæt, hvor Casper Ruud sikkert dominerede forløbet - og nærmest ydmygede sin modstander.

Det tærede hårdt på Runes selvtillid - en tur på toilettet hjalp dog Rune tilbage i kampen. Men ikke nok til at gå videre i den prestigefyldte turnering.

Holdt ikke niveauet

Rune slog godt nok sporadisk flotte vindere, men han formåede ikke at ramme et kontinuerligt niveau. Ruud viste derimod, at han kan mere end at løbe solen sort ved baglinjen. Efter godt en time havde Ruud også vundet andet sæt.

Da Ruud i tredje sæts første parti havde chancen for at bryde, var det tæt på game over, men Rune holdt serv og skreg sin jubel ud.

Det var sidste udkald, og pludselig gav Runes alt eller intet-tennis pote. Danskeren brød til 2-0, og stort set alle tilskuere på Court Philippe-Chatrier - undtagen de norske - jublede. De ville have mere tennis.

Var genfødt

Rune var som genfødt, hamrede vindere afsted og snuppede sættet 6-3 efter et nervøst sidste parti.

Ruud genstartede fra fjerde sæts begyndelse. Runes topniveau var stadig højere, men det var Ruuds bundniveau også, og det gav overhånden og et servegennembrud til 2-1.

Rune havde muligheder for at bryde tilbage i partiet efter, men da det ikke lykkedes, kunne nordmanden køre sejren hjem ved at holde serv derfra.

Femte matchbold

Rune overlevede to matchbolde i egen serv ved 2-5, men efterfølgende servede Ruud sejren hjem på sin i alt femte matchbold.

Den 20-årige dansker skal nu sunde sig, før han kan kigge frem mod den korte græssæson, der kulminerer med Wimbledon fra 3. juli.

Powered by Labrador CMS