Makker trist over lægens melding

Holger Rune skulle have spillet double med Francisco Cabral, men lægerne frarådede danskeren at spille

Udgivet Opdateret

Tennisspilleren Holger Rune droppede torsdag at stille til start i doublerækken i French Open.

Efter råd fra lægerne trak danskeren sig fra kampen kort før kampstart, efter at Rune havde vredet om på sin ankel i sin sejr over schweiziske Henri Laaksonen i anden runde af singlerækken.

Danskerens doublemakker, den 25-årige portugiser Francisco Cabral, ærgrer sig over, at han nu ikke kommer i kamp i Paris.

- Lige nu føler jeg en stor tristhed, for det var en drøm for mig at spille i en grand slam-turnering.

Så frem til at spille

- Jeg har været her siden lørdag, trænet, ventet, set kampe og oplevet en ny verden, for det er noget helt andet, og jeg så virkelig frem til at spille.

- At vente helt frem til 15 minutter, før kampen skulle gå i gang, og så få at vide at jeg ikke skulle spille alligevel, det var hårdt, siger Francisco Cabral til mediet Raquetc.com.

Portugiseren fortæller, at han modtog en besked fra Holger Rune på det sociale medie Instagram.

- Han fortalte mig, at han havde forstuvet foden, og at han var ved lægen, der sagde til ham, at han ikke skulle spille double.

Skrev fra lægebriksen

- Jeg er ærgerlig over hans attitude, fordi han ikke sagde det til mig ansigt til ansigt. Det var bare en besked på Instagram, siger Francisco Cabral.

I en sms til Ekstra Bladet forklarer Holger Runes mor, Aneke Rune, at danskeren skrev til portugiseren fra lægebriksen, og at han efter en skanning var på vej i en maskine, der skulle trække væske ud.

Samtidig slår Aneke Rune fast, at det var danskerens ranglisteplacering, der havde givet de to spillere adgang til doublerækken.

- Det er den risiko en doublespiller løber ved at stille op med en singlespiller, og det ved de godt.

Afhængig af ham

- Hans makker havde ikke været inde i turneringen uden Holgers singlerangering, og det er naturligvis også derfor, han valgte at spørge Holger om double i sin tid, fordi han var afhængig af Holgers position for at kunne komme ind. Og det er helt fint.

- Men sker der uheld som i går under en singlekamp, jamen så er det risikoen, de løber. Det er vilkårene, skriver Aneke Rune til Ekstra Bladet.

Aftale om grand slam

Efter skuffelsen i Paris vil portugiseren forsøge at komme med til Wimbledon om en måned. Her har han aftalt at tilmelde sig grand slam-turneringen syd for London med barndomsvennen Nuno Borges.

Holger Rune og Francisco Cabral skulle have mødt franskmændene Richard Gasquet og Jo-Wilfried Tsonga.

Holger Rune skal i tredje runde i singlerækken op i mod Hugo Gaston, der også er fra Frankrig.

Holger Rune er videre til tredje runde i singlerækken i French Open. Han slog dog anklen i sin kamp i anden runde torsdag, hvilket fik ham til at trække sig fra doublerækken, hvor han skulle have spillet med portugiseren Francisco Cabral.
Holger Rune er videre til tredje runde i singlerækken i French Open. Han slog dog anklen i sin kamp i anden runde torsdag, hvilket fik ham til at trække sig fra doublerækken, hvor han skulle have spillet med portugiseren Francisco Cabral.

Holger Rune Blå bog

Fulde navn: Holger Vitus Nødskov Rune

Født 29. april 2003

188 cm

Blev professionel i 2020

Debut som 14-årig på det danske landshold

Opvokset i Gentofte og startede tenniskarrieren i Hellerup Idrætsklub (HIK)

Powered by Labrador CMS