Napper ny storsejr

Efter en svag første halvleg spillede Danmark sig op og slog Bahrain med ti mål i OL's gruppespil

Jacob Holm (billedet) og holdkammeraterne havde svært ved at få skudt hul på Bahrains målmand Mohamed Ali, men en stærk anden halvleg sikrede en stor dansk sejr.
Udgivet Opdateret

Det danske håndboldlandshold vandt også sin tredje kamp ved OL i Tokyo. Den tidlige gruppekamp mod Bahrain blev vundet med 31-21, og Nikolaj Jacobsens tropper fastholder kursen mod gruppens endelige førsteplads.

Med kampstart klokken 9 lokal tid stod spillerne op mellem klokken 5 og 6, men selv om de var stået tidligt op, skulle spillerne lige i gang, inden de var i stand til at hive en stor pligtsejr hjem. En skidt første halvleg blev afløst af god anden.

Bahrain kom til kampen med to etmålsnederlag fra møderne med Sverige og Portugal, men mod Danmark formåede det undertippede mandskab blot at holde sig inde i opgøret i knap en halv time.

Flere reserver i kamp

Nikolaj Jacobsen valgte at sende flere af de vanlige reserver i kamp fra begyndelsen, og det gav hurtigt en føring på 5-1.

Men snart skulle danskerne løbe ind i store angrebsproblemer. På et lille kvarter lykkedes det blot at sende to bolde i kassen, og det eneste positive i den periode var, at Bahrain også havde store scoringskvaler.

Henrik Toft Hansen og Magnus Saugstrup tog således godt fra i forsvaret foran Kevin Møller, der fik hele kampen i målet, mens Niklas Landin fik et hvil på bænken.

Blot to måls afstand

I den scoringsfattige periode var afstanden længe blot to mål, men et par nemme træffere i det tomme mål fra Johan Hansen, der blev dansk topscorer med seks mål, i slutfasen hjalp danskerne til den komfortable pauseføring på 12-7.

Efter pausen var der debut i turneringen til Morten Olsen, der har plejet en skade, og han var med til at løfte det danske angrebsspil betragteligt i anden halvleg.

Føring voksede

Føringen voksede i et pænt tempo og peakede ved 28-15, men derfra fik Bahrain pyntet en smule på facit.

Der blev dryppet malurt i den danske sejr, da Lasse Andersson allerede efter 12 minutter vrikkede om på anklen. Han måtte hjælpes fra banen, med noget der lignede en mulig ankelskade. Tiden må vise, hvor slemt det står til.

Holdets næste opgave er fredag, når Portugal venter.

111 danske atleter er klar til OL

* Håndbold: Niklas Landin, Kevin Møller, Magnus Landin, Lasse Svan, Johan Hansen, Henrik Toft Hansen, Magnus Saugstrup, Mikkel Hansen, Mads Mensah, Henrik Møllgaard, Jacob Holm, Lasse Andersson, Morten Olsen, Mathias Gidsel, Emil Jakobsen, Simon Hald.

* Sejlsport: Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Jonas Warrer, Jakob Precht, Ida Marie Baad, Marie Thusgaard, Christian Peter Lübeck, Lin Ea Cenholt.

* Skydning: Jesper Hansen, Anna Skade Nielsen, Rikke Mæng Ibsen, Steffen Olsen.

* Atletik: Anna Emilie Møller, Sara Slott Petersen, Abdi Ulad, Thijs Nijhuis, Ole Hesselbjerg, Kojo Musah, Mathilde U. Kramer, Ida Karstoft, Emma Beiter Bomme, Astrid Glenner-Frandsen, Mette Graversgaard, Louise Østergaard, Tazana Kamanga-Dyrbak, Frederiks Schou-Nielsen, Simon Hansen, Kristoffer Hari, Emil Mader Kjær.

* Bueskydning: Maja Jager.

* Bordtennis: Jonathan Groth.

* Dressur: Cathrine Dufour, Carina Cassøe Krüth, Nanna Merrald, Charlotte Heering.

* Ridebanespringning: Andreas Schou.

* Military: Peter Flarup.

* Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, Bolette Nyvang Iversen, Julie Frølund Funch, Sara Corfixsen Milthers.

* Roning: Sverri Nielsen, Joachim Sutton, Frederic Sebastian Vystavel, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, Fie Udby Erichsen, Christina Juhl Johansen, Trine Dahl Pedersen, Frida Sanggaard Nielsen, Ida Gørtz Jacobsen.

* Brydning: Fredrik Bjerrehuus.

* Landevejscykling: Kasper Asgreen, Jakob Fuglsang, Christopher Juul-Jensen, Michael Valgren, Emma Norsgaard, Cecilie Uttrup Ludwig.

* Banecykling: Julius Johansen, Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund Pedersen, Julie Leth, Amalie Dideriksen, Michael Mørkøv, Lasse Norman Hansen.

* Mountainbike: Sebastian Fini, Caroline Bohé, Malene Degn.

* BMX: Simone Tetsche Christensen.

* Svømning: Pernille Blume, Alexander Aslak Nørgaard, Signe Bro, Tobias B. Bjerg, Anton Ørskov Ipsen, Emilie Beckmann, Helena Rosendahl Bach, Julie Kepp Jensen, Jeanette Ottesen, Karoline Sørensen, Clara Rybak-Andersen.

* Badminton: Mia Blichfeldt, Anders Antonsen, Viktor Axelsen, Sara Thygesen, Maiken Fruergaard, Anders Skaarup Rasmussen, Kim Astrup, Alexandra Bøje, Mathias Christiansen.

* Skateboard: Rune Glifberg.

* Golf: Rasmus Højgaard, Joachim B. Hansen, Nanna Koerstz Madsen, Emily Kristine Pedersen.