Rødt kort hjalp ikke

FCM's ti mand kæmper bravt og vinder topdyst i Parken

FC Midtjyllands Evander måtte indkassere et rødt kort efter en stempling.
Udgivet Opdateret

FC Midtjylland spillede over en time i undertal, men slog alligevel FCK 1-0 og er nu nyt tophold i ligaen.

Efter 27 minutter af søndagens topdyst i Superligaen blev FC Midtjylland reduceret til ti mand, men alligevel endte midtjyderne med at vinde 1-0 over FC København på et afrettet skud af Junior Brumado.

Dermed er FCM nyt tophold i ligaen efter ni runder, mens FCK nu er nummer to.

FCK formåede på ingen måde at udnytte sit overtal, efter at FCM's Evander så rødt kort for en stempling.

Værterne kunne i et udsolgt Parken slet ikke skabe åbne muligheder på grund af dårlig kvalitet i boldomgangen og på de normalt farlige indlæg.

FC København

FC København (FCK) blev stiftet i 1992 som en overbygning mellem KB og B1903.

Siden da har klubben opnået status som landets førende, og har vundet mesterskabet 13 gange samt otte pokaltitler.

Klubben har desuden kvalificeret til adskillige europæiske gruppespil, herunder ni sæsoner i træk mellem 2006 og 2014. I samme periode blev man også det første danske hold, der kvalificerede sig videre til Champions Leagues ottendedelsfinaler.

FCK spiller deres hjemmekampe i det danske nationalstadion Parken, som klubben også ejer. Her er plads til 38.065 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Vinder (13): 1993, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2016, 2017, 2019

Kilde: Kilde: fcm.dk/Wikipedia

Det betød, at et dybtstående FCM-hold kunne forsvare sig på heroisk og kløgtig vis, hvilket i sidste ende var nok til at tage sejren og tildele FCK sit første nederlag i sæsonen.

I en undervældende og forsigtig indledning var det svært for begge hold at skabe chancer.

Kampen fik til gengæld liv, da FCM's midtbanespiller Evander fik direkte rødt kort for en sen stempling efter 27 minutter.

FCKs Carlos Zeca under superligakampen mellem FC København og FC Midtjylland.

FCM pakkede sig derefter og gik dybt ned, hvor defensiven stod forrygende og lukkede godt af.

Derfor var det kun Jonas Wind, som kunne notere sig for en kvalificeret FCK-afslutning med et hovedstød i første halvleg.

Faktisk havde gæsternes ti mand den mest lovende mulighed, men angriberen Junior Brumado formøblede et kontraangreb.

FC Midtjylland

Efter pausen chokstartede FCM.

Brumado opfangede en fejlaflevering og prøvede lykken med et langskud, der blev rettet af og siden fløj i en blød bue i mål til en overraskende 1-0-føring til FCM.

Presset var på FCK, men værterne fik på grund af langsom boldomgang og svingende kvalitet slet ikke spillet gennem FCM's linjer.

Den jyske betondefensiv kunne nemt afvise, hvad der kom, og i den anden ende kunne FCK endda ånde lettet op, da et VAR-gennemsyn annullerede et dømt straffespark i midten af anden halvleg.

FCK's spillemæssige problemer fortsatte.

Indlæggene og boldomgangen haltede, så derfor var et Jonas Wind-skud fra feltkanten bedste mulighed, men forsøget gik snert forbi, og det samme er FCK's ubesejrede stime altså nu.