Efter seks kampe er Danmark tre point foran Rusland, der er den største konkurrent i VM-kvalifikationen

Danmark slog Rusland i VM-kvalifikationen og tog et stort skridt mod VM i Australien og New Zealand i 2023.
Udgivet Opdateret

Der skulle en del prikken til, men til sidst gik der for alvor hul på målbylden.

I VM-kvalifikationen vandt Danmarks kvindelandshold i fodbold tirsdag aften med 3-1 over Rusland, der længe diskede op med et stærkt defensivt bolværk.

Langt inde i kampen havde Danmark, der var uden profiler som Pernille Harder og Nadia Nadim, ingen afslutninger inden for rammen, men i anden halvleg faldt koncentrationen i den russiske defensiv.

Det betød, at tilskuerne i Viborg kunne nyde, at topscorer Signe Bruun først scorede til 1-0, inden Sanne Troelsgaard øgede til 2-0 på straffespark, og Mille Gejl krøllede kuglen helt op i hjørnet til 3-0.

Russerne pyntede på resultatet med få minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Sejren betyder, at danskerne nu fører VM-kvalifikationsgruppen med tre point ned til netop russerne, og det er vigtigt.

Gruppevinderen indløser nemlig en direkte billet til VM i Australien og New Zealand i 2023. Ender man på andenpladsen, skal man spille playoff.