Stikker til Danmark

Gareth Southgate og Harry Kane mener, at England har været gode til at håndtere stort pres under EM

Gareth Southgate overtog landstrænerjobbet i England efter Roy Hodgson i 2016. Han har ført England til semifinaler i VM, EM og Nations League.
Gareth Southgate overtog landstrænerjobbet i England efter Roy Hodgson i 2016. Han har ført England til semifinaler i VM, EM og Nations League.
Udgivet Opdateret

Englands landstræner, Gareth Southgate, er uenig med Kasper Hjulmand i, at England er det hold, der er mest under pres, før onsdagens EM-semifinale mellem Danmark og England på Wembley.

På et pressemøde tirsdag pegede Hjulmand på, at England var mest under pres før kampen, men ifølge Southgate er danskerne måske lige så meget under pres.

Det siger Southgate på det engelske pressemøde et par timer senere.

Gode til at håndtere pres

Samtidig påpeger Southgate, at England har været gode til at håndtere hjemmebanepresset tidligere under EM, hvor holdet har spillet på Wembley i fire af sine fem kampe.

- Vi har været gode til at tøjle forventningerne i vores første fem kampe ved EM. Men vi har aldrig været i en finale, og det er en stor motivation for os.

- Hvis vi nu havde været fra en nation, der havde vundet fem titler, så kunne det være, at vi ville have en anden følelse. Danmark har vundet før, så måske mærker de et større pres end os, siger Gareth Southgate.

Vil nyde det

Angriberen Harry Kane fornemmer heller ikke, at han eller holdkammeraterne er tynget af nerver før semifinalen foran et forventningsfyldt hjemmepublikum.

- Når man er en engelsk spiller, så er alle kampe et stort pres. Der var et stort pres på os før Tyskland-kampen (i ottendedelsfinalen, red.), og det håndterede vi godt.

- Der var også pres på mod Ukraine (i kvartfinalen, red.), fordi det var forventet, at vi ville vinde. Vi kan snakke så meget om et pres, som vi vil, men vi skal bare gå ud og nyde det og give alt, så vi kan komme i finalen, siger Harry Kane.

Levet op til forventninger

Med semifinalepladsen har det engelske hold levet op til sine egne forventninger.

- Vi forventede selv, at vi skulle nå til det her stadie, det var vores interne mål.

- Nu skal vi række ud efter en plads i finalen, siger Gareth Southgate.

Undervejs på pressemødet gik den engelske landstræner også en tur ned af mindernes allé og fortalte om, hvordan han huskede VM-slutrunden i 1986, hvor han var fascineret af det danske hold.

Han beundrede blandt andre Preben Elkjær, Michael Laudrup, Søren Lerby og Jesper Olsen.

Sådan er det gået Danmark i knockout-kampene ved VM- og EM-slutrunderne

EM:

1984: Danmark taber til værtsnationen Frankrig i gruppespillet, men bliver nummer to i puljen. Der er kun otte hold med - fire går videre. Så i semifinalen møder vi Spanien. Kampen ender 1-1 i ordinær spilletid og skal afgøres i straffesparkskonkurrence. Her er Preben Elkjær den eneste, der brænder, og det betyder, at vi ryger ud. Da man ikke spiller om bronze i 1984, bliver Danmark delt 3'er med Portugal.

1992: Det år er der sikkert rigtig mange danskere, der husker. Efter at have slået franskmændene i sidste spillerunde i gruppespillet går vi videre på en andenplads bag værterne fra Sverige. Vores semifinale mod Holland skal ud i straffesparkskonkurrence, og denne gang er vi bedre end i 1984. Kim Christofte sparker det sidste spark, der sender os i finalen. Her slår vi Tyskland med 2-0. Det er Danmarks eneste sejr ved en EM- eller VM-slutrunde nogensinde.

2004: Denne gang var 16 hold kvalificeret til slutrunden i Portugal. Danmark bliver 2'er i sin pulje og møder Tjekkiet i kvartfinalen. Her taber vi stort med 0-3.

VM:

1986: Danmark vinder alle sine tre puljekampe og skal møde Spanien i ottendedelsfinalen. Jesper Olsen bringer os på 1-0, men forærer spanierne målet til 1-1. Danmark taber 1-5.

1998: Vi bliver nummer to i puljen, hvor vi taber til værterne fra Frankrig. I ottendedelsfinalen smadrer vi Nigeria med 4-1 og møder Brasilien i kvartfinalen. Her taber vi en meget lige kamp med 2-3.

2002: Danmark bliver nummer et i puljen, hvor vi blandt andre slår de forsvarende verdensmestre fra Frankrig. Desværre løber vi ind i et engelsk landshold, der er langt bedre. Vi taber 0-3.

2018: Her bliver vi nummer to i puljen, hvor vi vinder over Peru og spiller uafgjort med Australien og de senere verdensmestre Frankrig. I ottendedelsfinalen mod Kroatien kommer vi foran efter to minutter. Kroaterne udligner og kampen går hele vejen til straffesparkskonkurrence. Her brænder både Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen, og Danmark ryger ud til de senere sølvvindere. 

Powered by Labrador CMS