Skip to main content

Tusindvis af danskere klar til tur med Frederik

Kronprinsens længe ventede motionsløb bliver afholdt til september

Royal Run 2021 bliver afviklet den 12. september. Foto: Kongehuset.
Royal Run 2021 bliver afviklet den 12. september. Foto: Kongehuset.Kongehuset

Der er lagt op til folkefest den 12. september, hvor Danmarks Idrætsforbund forventer, at Royal Run endelig bliver afholdt igen. 

Royal Run blev afholdt for første gang i 2018, i anledning af Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. 

Det blev så stor en succes, at man valgte at gøre løbet til en årlig tradition, men traditionen løb ind i problemer i 2020, grundet coronapandemien. 

Arrangementet i 2021 er også blevet flyttet fra maj til september, men nu skulle det altså være ganske vist, at Royal Run vender tilbage.

En kongelig idé

Kronprins Frederik fik idéen til Royal Run i tiden op til, at han fyldte 50 år. 

Arrangementet bliver afholdt for at give folk mulighed for at motionere sammen på det niveau, de føler, de kan holde til, og det er blandt andet derfor, der er mulighed for, at familier kan tage barnevognen med på deres rute. 

Danmarks Idrætsforbund skriver i en pressemeddelelse, at der den 12. september bliver plads til både smil, bevægelse og fællesskab, og at coronarestriktionerne til den tid vil være lempet så meget, at man kan gennemføre Royal Run som vanligt. 

- Det glæder os usigeligt, at Royal Run igen kan blive den helt særlige folkefest, hvor mange tusinder samles omkring motion, highfives med Kronprinsen og uformelt samvær, siger Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og direktør i Danmarks Idrætsforbund i pressemeddelelsen.

Flere tusind tilmeldte

Danmarks Idrætsforbund oplyser, at 64.000 borgere allerede har tilmeldt sig løbet, og at det, der kendetegner Royal Run er, at det for næsten en tredjedel af deltagerne bliver deres første motionsløb. 

Netop det, at så mange danskere prøver kræfter med motionsløb, og at så mange gik glip af muligheden i 2020, har vækket ærgrelse hos Danmarks Idrætsforbund. 

Det er der dog dårligt tid til nu, hvor september nærmer sig stille og roligt. 

- Nu ser vi frem mod september, og alle i Royal Run knokler sammen med de lokale foreninger og klubber på med at skabe endnu en succesoplevelse, hvor deltagerne får en tryg og festlig dag, som giver dem smil på læben og motivation til at snøre kondiskoene sammen med Kronprinsen og hans familie, siger Jens Otto Størup fra Royal Runs styregruppe og direktør i DGI, i pressemeddelelsen. 

Ønsker man at deltage i Royal Run 2021, kan kan tilmelde sig på Royalrun.dk 

Del din kommentar