-Typisk jer fra Danmark

EM handler mest om, hvem der har flest raske spillere, mener landsholdsmålmand Niklas Landin

Niklas Landin forventer dansk coronasmitte
Niklas Landin forventer dansk coronasmitte
Udgivet Opdateret

Coronapandemien var igen torsdag det store samtaleemne ved EM i håndbold.

To af Danmarks modstandere i mellemrunden, Island og Holland, blev ramt af coronatilfælde, og mens danskerne indtil videre er sluppet med Jannick Greens positive prøve fra 3. januar, forbereder Niklas Landin sig på smitte blandt danskerne.

- Jeg frygter det ikke mere end inden kampen. Men jeg tænker, at det sker på et tidspunkt. Det sker, når det sker. Og hvis det sker, så sker det, siger han efter sejren over Island.

Han ærgrer sig over, at coronaudviklingen efterhånden skygger for præstationerne på banen.

- Det er drønærgerligt. Det er ikke det, som vi gerne vil. Vi vil gerne spille mod de bedste hold og de bedste spillere.

- Nu er vi ude på de yderste mandater, hvor det ikke længere er de bedste hold. Det er mere, hvem der har flest spillere uden corona, som kan stille op, vurderer Landin.

Danskerne passer på

At danskerne ikke har været ramt af coronavirus efter afrejsen til Ungarn, kan måske tilskrives, at de tager flere forholdsregler end visse andre nationer.

I hvert fald har Landin et indtryk af, at nogle hold ikke er lige så omhyggelige i deres daglige rutiner.

- Det er lidt kulturen, om du vælger at bruge den handske, der ligger der. Vi tager alle sammen de samme ting. Den er alle nationer ikke lige glade for at bruge.

- Vi forsøger at snakke med så få folk som muligt. Typisk jer fra Danmark, og så går vi ud i vores omklædningsrum bagefter. Vi er hurtigere væk fra madsalen, end vi ellers ville være. Så vi har forsøgt at gøre, hvad vi kan, lyder det fra den danske målvogter.

Efter sejren over Island har Danmark fire point i sin mellemrundegruppe. Samme antal har Frankrig, og de to lande har lige nu kurs mod semifinalerne, der spilles fredag i næste uge.

Danmarks målvogtere ved EM

* Niklas Landin, THW Kiel.

* Kevin Møller, SG Flensburg-Handewitt.

* Jannick Green, SC Magdeburg.

Kilde: Ritzau
Powered by Labrador CMS