Vender hjem til Danmark

Til sommer får Team Esbjerg glæde af landsholdsspilleren Kathrine Heindahl, der rykkede til Rusland i 2020

Kathrine Heindahl har spillet 89 landskampe for Danmark. Hun er udtaget til VM i december. (Arkivfoto)
Kathrine Heindahl har spillet 89 landskampe for Danmark. Hun er udtaget til VM i december. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

En landsholdsspiller vender til sommer hjem til dansk håndbold.

I et interview med TV 2 Sport fortæller stregspilleren Kathrine Heindahl, at hun skifter til Team Esbjerg, når hendes kontrakt med CSKA Moskva udløber efter sæsonen.

Det samme bekræfter Team Esbjerg i en pressemeddelelse.

29-årige Kathrine Heindahl har tidligere spillet i GOG, TTH Holstebro, Randers og Odense, men skiftede sidste år til russisk håndbold.

Af flere grunde vender hun nu snuden hjemad.

- Jeg har overvejet både Moskva eller et andet sted i udlandet, men jeg synes også, at de danske hold er begyndt at vise, at de kan være med i toppen af europæisk håndbold.

- Og hvis man kan forbinde det at være tæt på sin familie og stadig spille topeuropæisk, så har det flere fordele end ulemper, siger hun til TV 2 Sport.

Hun har lavet en treårig aftale med vestjyderne og håber at bidrage til, at Esbjerg kan nå med i Final 4 i Champions League.

Det nåede hun sammen med Moskva i den forgangne sæson, hvor russerne endte som nummer fire.

Udtaget til VM

Heindahl er en af to danske stregspillere, der er udtaget til næste måneds VM i håndbold. Den anden er Rikke Iversen.

Noget nyt trænerbekendtskab bliver der ikke tale om til sommer, da hun på landsholdet har Jesper Jensen, som til daglig træner Team Esbjerg, som chef.

- Kathrine har over de senere år udviklet sit lederpotentiale rigtig meget. I Moskva har hun styrket evnen til at prioritere og præstere, og at det er på kampdagen, det gælder, ikke processen og træningen op til, siger Jesper Jensen i meddelelsen fra Team Esbjerg.

- Sådan er det i Rusland, hvor hun har lært at gå til kulturen med ærefrygt og ikke pege fingre ad den, men tage det med, hun kan bruge.

Heindahl har spillet 89 kampe for Danmark.

Powered by Labrador CMS