Vendt i sidste øjeblik

Brøndby var bagud kort før tid, men vandt alligevel med 3-2 over Vejle, der ikke har vundet i Superligaen

Christian Cappis blev matchvinder for Brøndby med sit sejrsmål kort før tid.
Udgivet Opdateret

Brøndby var bagud med små ti minutter tilbage af kampen, men fik vendt det hele til en 3-2-sejr over Vejle, der stadig ikke har vundet en superligakamp i denne sæson.

Brøndby var klart mest på bolden og forsøgte at spille ned bag gæsternes defensiv. Det gav længe ikke pote, men i kampens afslutning fik holdet hul på bylden og sikrede en hårdt tilkæmpet sejr.

Med sejren er Brøndby nummer seks med 15 point, mens Vejle er sidst med to point efter 12 runder.

Vejle bragte sig foran efter 25 minutters spil, da Allan Sousa fremtvang et straffespark, som Vejle-kanten selv udnyttede med et frækt chip midt i målet.

Brøndby IF

Brøndby IF blev stiftet i 1964 ved en sammenlægning af Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening.

Klubben fristede i flere år en tilværelse i de lavere rækker, men med formand Per Bjerregaard ved roret indledte Brøndby i 70’erne en march mod toppen af dansk fodbold.

Toppen nåede man endeligt i 1985, hvor klubben vandt sit første ud af hidtil ti mesterskaber. Senere fulgte store europæiske succeser, og i 1991 var man minutter fra at blive det første danske hold i en europæisk klubfinale.

I de senere år har Brøndby haft sværere ved at generobre magten i dansk fodbold, og klubben vandt sit seneste mesterskab i 2005.

Klubben spiller sine hjemmekampe på Brøndby Stadion, der har plads til 28.000 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (11) : 1985, 1987, 1988, 1990, 1991, 1996, 1997, 1998, 2002, 2005 og 2021.

Sølv (8) : 1995, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2006, 2017.

Bronze (6) : 1993, 1994, 2009, 2010, 2011, 2015.

Pokalturneringen

Guld (7) : 1989, 1994, 1998, 2003, 2005, 2008, 2018

Sølv (4) : 1988, 1996, 2017, 2019

Kilde: brondby.com/Wikipedia

Brøndby svarede igen fem minutter senere, da wingbacken Andreas Bruus blev spillet dybt i højre side af feltet og bragede bolden over i det lange hjørne til 1-1.

Scoringerne åbnede kampen, og hjemmeholdet fik flere gode muligheder inden pausen, hvor særligt midtbanespilleren Anis Slimane burde have sikret en pauseføring.

I det 56. minut sendte Vejle-midtbanespilleren Mouhamadou Drammeh en forkølet flugter tæt forbi mål, men gæsterne kunne alligevel juble minuttet efter.

Her steg venstrebacken Lukas Engel til vejrs og headede helt umarkeret et indlæg i nettet til 2-1.

Vejle Boldklub

Syv minutter før tid fik Brøndby udlignet igen, da venstrebacken Blas Riveros fejrede sit comeback efter en langvarig knæskade ved at lægge op til Mikael Uhre, der sendte kuglen i det tomme net.

Hjemmeholdet snuppede også sejren, da midtbanespilleren Christian Cappis i det 86. minut opfangede en løs bold på kanten af feltet og flugtede den i nettet via stolpen til slutresultatet 3-2.

I tillægstiden modtog Vejles midterforsvarer Jerome Opoku sit andet gule kort for et slag i ansigtet på Mikael Uhre.