VM-guld til Emma og Danmark

Emma Aastrand Jørgensen vinder VM-guld i 200 meter enerkajak i suveræn stil på Bagsværd Sø

Emma Aastrand vandt suverænt VM-guld på 200 meter.
Udgivet Opdateret

Emma Aastrand Jørgensen har sikret Danmark den første guldmedalje ved VM i Kano og Kajak på Bagsværd Sø i 200 meter enerkajak.

Den danske kajakroer var favorit til at vinde guld, og der var ingen slinger i valsen for guldvinderen, som også havde overskud til at vinke til hjemmepublikummet på vej over mållinjen.

- De fortjener et vink, fordi de har været med til at bære mig over målstregen og heppet på mig, siger Emma Aastrand efter løbet.

Prøver at toppe

Dermed viste Aastrand, at hun stadig er i storform ovenpå OL i Tokyo, hvor hun vandt to medaljer.

Ved OL kunne hun hverken på 200 eller 500 meter følge med Lisa Carrington fra New Zealand, som siden 2011 har gjort rent bord på 200 meter ved VM, men i hendes fravær vandt Aastrand helt suverænt.

- Lisa (Carrington) fra New Zealand er her ikke, men hvis man vil være verdensmester, skal man også stille op. Jeg ror mod andre, der også har været med til OL og prøver at toppe til det her VM, siger Emma Aastrand.

Styrede fra første tag

OL-bronzevinderen på distancen styrede finalen fra første tag og efterlod ingen tvivl om, at hun ville have sit VM-guld foran et entusiastisk hjemmepublikum.

Hun vandt med godt en bådlængde ned til Anna Lucz fra Ungarn, mens bronzen gik til russiske Natalja Podolskaja.

Kan nå mere metal

Aastrand har to gange i karrieren vundet VM-sølv på 200 meter, men nu kan hun altså også bryste sig af en medalje af den fineste karat på distancen.

Ved VM på hjemmebane kan danskeren stadig nå at vinde en medalje mere, da hun også er en varm medaljekandidat på 500 meter.

Danmark er indtil videre oppe på to medaljer ved VM på hjemmebane. Tidligere lørdag hentede Pernille Knudsen bronze i 1000 meter enerkajak.

Emma Aastrand Jørgensen

Emma Aastrand Jørgensen, født 30. januar 1996, er en dansk kajakroer, der sammen med Henriette Engel Hansen vandt guld i 1000 m toerkajak ved VM i Moskva samt bronze ved EM sammested i 2016, og i sin første disciplin ved et OL vandt hun som tyveårig sølv i 500 m enerkajak i Rio 2016, hvilket var en stor bedrift i sig selv, men endnu større bedrift, når man tager i betragtning, at den næstyngste var 27-årige Franziska Weber. Hun ror for Maribo Kajakklub. Ved Sommer-OL 2020 vandt hun to bronzemedaljer.

Kilde: Wikipedia