Sportsøkonom: Nu ER Brøndby reddet

4. februar 2013 15:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sportsøkonom: Nu ER Brøndby reddet
Billede mangler

Sportsøkonomen Troels Troelsen har hele tiden været optimistisk omkring Brøndbys overlevelsesmuligheder. Nu er han ikke i tvivl – Brøndby overlever.

 

Klubben har i dag meldt ud, at fundamentet nu er plads så langt ud i fremtiden, at klubbens overlevelse som professionel fodboldforretning er sikret. Lønningerne er på plads hele vejen frem til den store aktieemission i foråret, som klubben selv fastslår vil sikre et beløb mellem 75 og 150 mio. kr.

Samtidig har Brøndby fået nedbragt den eksisterende gæld med 25 mio. kr. ved at sælge Gildhøj Centret og lavet aftaler om henstand med investorer og kreditorer, således at pengestrømmen er sikret i foråret.

Desuden har man afsluttet forhandlingerne med Spillerforeningen i feriepengesagen ved at erklære sig klar til at betale de godt 4 mio. kr., som man ved Fodboldens Voldgiftsret blev dømt til at betale i den såkaldte prøvesag med tre spillere. Brøndby accepterer ikke, at den oprindelige sag også skulle danne præcedens for de øvrige spillere, så derfor vil man have de andre sager afprøvet enkeltvis.

Det er ifølge sportsøkonomen Troels Troelsen nok til at sikre klubbens eksistens et godt stykke ud i fremtiden.

– Min vurdering er, at Brøndby er reddet nu, fastslår Troelsen.

– Jeg har hele tiden sagt, at Brøndby er ‘too big to fall’, siger Troelsen, der er lektor ved Copenhagen Business School.

– Hvis de skulle falde, så er det kun fordi en af parterne havde forladt den rationelle tankegang til fordel for følelserne.

– Jeg forstår godt, at Brøndby ønsker at få afprøvet de andre sager, det ville jeg også have gjort, siger Troelsen, der mener, at Brøndby har en god sag i forhold til de udenlandske spillere, som allerede har fået udbetalt deres feriepenge en gang som en del af deres sign on-fee.

Når Brøndby i fondsbørsmeddelelsen melder ud, at man forventer, at forårets aktie-emission vil indbringe 75-150 mio. kr., så har Troelsen tillid til, at de nok skal nå i mål.

– Jeg orienterer mig rimeligt bredt i miljøet, og jeg vil vurdere, at de 50 mio. kr. er på plads. 75 mio. kr. er nok et meget realistisk tal, siger Troelsen om emissionens endelige beløb.

Men ud over at have sikret overlevelsen frem til den nye kapitaltilførsel, mener sportsøkonomen også, at Brøndby fremadrettet har fået styr på udgifterne.

– Det er ikke nok at få lappet hullerne, men Brøndby ser ud til at have fået så meget styr på budgetterne, at der er balance i forhold til indtægterne, så der også en forretning, som kan fungere på den anden side af det her forår.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu